Pimientos de Padrón - En av de beste og enkleste tapasrettene!

Herlige små grønne chili med flaksalt!

Ingredienser

porsjoner
  • 20 stk Padron chili
  • 1 ss god olivenolje
  • 2 fedd hvitløk (med skall)
  • maldonsalt/ flaksalt
Ingredienser

Dette er en av mine favoritt tapasretter. Dette er så enkelt, men allikevel så utrolig godt!! friske små grønne paprika/chili stekt på høy varme i litt olivenolje og flaksalt. Perfekt snacks eller som en del av et tapasbord.

Steg 1

Kjøp Padronchili og skyll dem godt i kaldt vann. La de tørke helt.

DSC 1416

Steg 2

Finn frem en stekepanne (gjerne non-stick) og hell i litt god olivenolje. Jeg knuser et par hvitløksfedd med skallet på og legger i oljen. Dette for å gi en liten touch av hvitløk til smaken. Varm opp til høy varme.

DSC 1421

Steg 3

Legg i padronchiliene og stek i 5-7 minutter på høy varme. Hold panna i bevegelse så de ikke brenner seg. De skal få litt mørke områder og "krympe" litt.

DSC 1423
DSC 1430

Steg 4

Legg over på et fat eller tallerken og strø over litt flaksalt. Nytes best rykende varme! Lykke til.

DSC 1439