![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=730c760f254a2530c6f0b10a166e2ece 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=7eae61705926a966a2acd31926da2741 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=c2666d0f5e599402e016eb8338aebafa 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=593cedf3f5de50e002ca40bc75f67d54 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=c894503a86dff38b4284523ccffa4297 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=102afd2fa714d9f05432a8978509f9f7 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=1095c22745e8fcd2b17378fe6538ab8a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=d85b8e8b764043b81e5e9d64447e02fb 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=69bb123ac98a72e9d66a1c8a883a7ddc 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=260d3e5bfecb0d87882a5845f8944468 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=6ab0ff58cd07171b8a65d5fcfa427edd 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=3c379233c048d3d93cef6f5234dd7195 1800w)
Parmesanpoteter -Så gode at du kan spise de som snacks!
Sprø poteter dekket med parmesan og herlige smaker.
Ingredienser
- 1 kg kokefaste småpoteter
- 100 gram parmesan
- 2 ts chiliflak
- 2 ss god olivenolje.
- Finhakket persille
- salt og pepper
Poteter er så allsidige og kan tilberedes på utrolig mange måter. Her kommer en variant av de ovnsstekte potetene dekket med parmesan og gode smaker. Disse blir farlig gode og passer ypperlig som tilbehør til mat eller bare som snacks.
Steg 1
Dette er en enkel oppskrift, men metoden er viktig å følge for det beste resultatet. Del opp potetene i passe "munnfull" store biter og legg i kjele med vann. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. De skal fortsatt være harde inni, men overflaten skal ha blitt litt porøs. Bruk kokefaste poteter. Hell av vannet når potetene er ferdig kokt.
![Dsc 0455 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0455-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ee98996e5d034456239cf148e78e4f17)
![Dsc 0459 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0459-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=51aa8ff8bac07fa74b40e60d5bbe35ae)
Steg 2
Legg potetene over på en ildfast form / stekebrett og tilsett rikelig med god olivenolje, salt, pepper og chiliflak. Kvaliteten på oljen du bruker vil avgjøre hvor gode potene blir tilslutt. Jeg er også ganske gavmild på chiliflakene. Dette gir en urolig god smak.
![Dsc 0461](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0461.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b4259d289983f7ec6588fb203799ceb8)
Steg 3
Sett potetene i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. Ca midt i ovnen. La steke i 30 minutter.
![Dsc 0493 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0493-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4d9650918951b8e8110592e7a42d4a2e)
Steg 4
Strø over rikelig med finrevet parmesan og bland sammen. Sett potetene tilbake i ovnen. Nå skal de steke i 5-10 minutter til. Dette gjør at parmesanen blir gylden og sprø.
![Dsc 0494 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0494-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bbff8bb64eea14f5f588e1312b31b2ec)
Steg 5
Legg potetene over i formen du ønsker å servere dem i. Strø over litt finhakket persille og gjerne litt mer parmesan. Server varme og nyt! Disse er utrolig gode og populære enten på et tapasbord eller som tilbehør til maten. Lykke til.
![Dsc 0508 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=211da479d63af2ccda7fa3c854ae59cf)