Parmesanpoteter -Så gode at du kan spise de som snacks!

Sprø poteter dekket med parmesan og herlige smaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokefaste småpoteter
  • 100 gram parmesan
  • 2 ts chiliflak
  • 2 ss god olivenolje.
  • Finhakket persille
  • salt og pepper
Ingredienser

Poteter er så allsidige og kan tilberedes på utrolig mange måter. Her kommer en variant av de ovnsstekte potetene dekket med parmesan og gode smaker. Disse blir farlig gode og passer ypperlig som tilbehør til mat eller bare som snacks.

Steg 1

Dette er en enkel oppskrift, men metoden er viktig å følge for det beste resultatet. Del opp potetene i passe "munnfull" store biter og legg i kjele med vann. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. De skal fortsatt være harde inni, men overflaten skal ha blitt litt porøs. Bruk kokefaste poteter. Hell av vannet når potetene er ferdig kokt.

Dsc 0455 2
Dsc 0459 5

Steg 2

Legg potetene over på en ildfast form / stekebrett og tilsett rikelig med god olivenolje, salt, pepper og chiliflak. Kvaliteten på oljen du bruker vil avgjøre hvor gode potene blir tilslutt. Jeg er også ganske gavmild på chiliflakene. Dette gir en urolig god smak.

Dsc 0461

Steg 3

Sett potetene i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. Ca midt i ovnen. La steke i 30 minutter.

Dsc 0493 2

Steg 4

Strø over rikelig med finrevet parmesan og bland sammen. Sett potetene tilbake i ovnen. Nå skal de steke i 5-10 minutter til. Dette gjør at parmesanen blir gylden og sprø.

Dsc 0494 4

Steg 5

Legg potetene over i formen du ønsker å servere dem i. Strø over litt finhakket persille og gjerne litt mer parmesan. Server varme og nyt! Disse er utrolig gode og populære enten på et tapasbord eller som tilbehør til maten. Lykke til.

Dsc 0508 2