Fløtegratinerte poteter passer ypperlig til okse, lam, elg og flere typer kjøtt. De deilige myke potetene som bader i fløte, hvitløk og ost er alltid populært for både store og små. Det er flere metoder for å lage Fløtegratinerte poteter, men denne metoden gir helt klart det beste resultatet. Dette er bare tull å kjøpe på pose. Det du lager selv smaker så utrolig mye bedre.
Ingredienser
- 1 kg kokefaste poteter
- 3 stk sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 100 gram smør
- 3 dl kremfløte
- 3 dl melk
- 50 gram ridderost
- 100 gram Jarlsberg /Norwegia
- salt og pepper
Steg 1
Start med å finne frem en ganske stor kjele og sett på medium varme. Legg i smøret og la det smelte. Hakk sjalottløk og hvitløken å tilsett i kjelen. La løken steke på middels varme til den blir myk og gylden. (Skal ikke bli brunet.) Tilsett melk og fløte i kjelen og kok opp.
Steg 2
Nå er det smart å begynne å skrelle potetene mens fløte blandingen småkoker. Skjær potetene opp i tynne skiver. (tynne skiver her er ca 0,3 cm)
Steg 3
Tilsett godt med nykvernet pepper i fløte blandingen og finn frem en stavmikser. Nå har blandingen begynt å tykne litt. Kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak så til med salt og tilsett potetene. Rør forsiktig så ikke potetene klistrer sammen. Kok potetene i fløte blandingen i 10-15 minutter.
Steg 4
Nå kan du helle blandingen i en stor ildfast form eller i små porsjonsformer og steke videre i ovnen. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Strø på en god revet ost.


Steg 5
Stek potetene i 30 minutter i ovnen og la de hvile i minimum 5 minutter før du serverer dem. Nå er det bare å håpe du har laget nok poteter, for dette går det mye av! Lykke til
