Fløtegratinerte poteter passer ypperlig til okse, lam, elg og flere typer kjøtt. De deilige myke potetene som bader i fløte, hvitløk og ost er alltid populært for både store og små. Det er flere metoder for å lage Fløtegratinerte poteter, men denne metoden gir helt klart det beste resultatet. Dette er bare tull å kjøpe på pose. Det du lager selv smaker så utrolig mye bedre.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokefaste poteter
  • 3 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 100 gram smør
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl melk
  • 50 gram ridderost
  • 100 gram Jarlsberg /Norwegia
  • salt og pepper
Ingredienser

Steg 1

Start med å finne frem en ganske stor kjele og sett på medium varme. Legg i smøret og la det smelte. Hakk sjalottløk og hvitløken å tilsett i kjelen. La løken steke på middels varme til den blir myk og gylden. (Skal ikke bli brunet.) Tilsett melk og fløte i kjelen og kok opp.

Dsc 0209 2

Steg 2

Nå er det smart å begynne å skrelle potetene mens fløte blandingen småkoker. Skjær potetene opp i tynne skiver. (tynne skiver her er ca 0,3 cm)

Dsc 0210 2

Steg 3

Tilsett godt med nykvernet pepper i fløte blandingen og finn frem en stavmikser. Nå har blandingen begynt å tykne litt. Kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak så til med salt og tilsett potetene. Rør forsiktig så ikke potetene klistrer sammen. Kok potetene i fløte blandingen i 10-15 minutter.

Dsc 0212 2

Steg 4

Nå kan du helle blandingen i en stor ildfast form eller i små porsjonsformer og steke videre i ovnen. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Strø på en god revet ost.

Dsc 0003 3 2
Dsc 0008 3 4

Steg 5

Stek potetene i 30 minutter i ovnen og la de hvile i minimum 5 minutter før du serverer dem. Nå er det bare å håpe du har laget nok poteter, for dette går det mye av! Lykke til

Dsc 0042 5