Fondantpoteter - Saftig, crispy og fulle av smak!

Disse potetene både er stilige på tallerkenen og smaker utrolig bra!

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk kokefaste poteter
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stilk fersk rosmarin
  • 1 ss nøytral olje
  • 50 gram smør
  • 5 dl kraft
  • salt og pepper
Ingredienser

Jeg er veldig glad i poteter og tilbereder dem på utrolig mange forskjellige måter. Dette er e veldig klassisk metode for tilberede poteter som har vært brukt i restaurantverden i mange år. Ikke bare ser disse potetene veldig bra ut, men smaken er helt fortreffelig.

Steg 1

Finn frem en skarp kniv, form og en bolle med kaldt vann. Nå skal potetene formes til fine sylindere. Bruk store og kokefaste poteter.

Dsc 0243 4

Steg 2

Form poteten til en sylinder eller skjær dem til for hånd. Legg de over i kaldt vann. Dette gjør at de mister litt av stivelsen sin. La potetene ligge minimum 10 minutter i kaldt vann.

Dsc 0244 2
Dsc 0246 2

Steg 3

Tørk av potetene godt med kjøkkenpapir og finn frem en stekepanne. Sett på høy varme og legg i litt nøytral olje. Grunnen til at vi starter med olje er at denne tåler høyere temperatur. Nå er målet og få en gylden og fin skorpe på toppen av potetene. Når du snur dem tilsetter du smør, hvitløk og krydrer poteten godt med salt og pepper. La steke i noen minutter til.

Dsc 0247 3
Dsc 0248 2
Dsc 0249 2

Steg 4

Finn frem en ildfast form og flytt poteten over i denne. Hell over alt det gode smøret. Fyll deretter opp med kraft. Her kan du bruke samme type kraft som det kjøttet du serverer de til. Kraften skal ikke dekke mer enn halvparten av høyden til potetene.

Dsc 0254

Steg 5

Sett potetene i en forvarmet ovn på 220 grader og stek i 30-40 minutter til de har blitt helt gyldne og myke. Server rykende varme!

Dsc 0299