![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=cbb3d1832c3c7e748e62e16a30c28df9 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=24240c59da18d82c6fc84ac157d32062 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=6227db92a98d7fb2674838541510f4ed 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=319c724f211e72323b29849c04d197f7 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=09367de03c79da960ef350f090a16ed3 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=588e6c795031313d1a839656c17f1549 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=2d4c6d13a90c8136a415af373d2672c1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=89f000f543c7250159c53b8f57c7846c 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=1c7fa6771c4f4ed9c3f1f0c3e37aee1d 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=65ed02cac116f900c25fdfcfe6f84c80 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=e211793271bd6d70848b327844e4fce2 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=759fa19f7133dcc9809aaedfc3d3e7fb 1800w)
Fondantpoteter - Saftig, crispy og fulle av smak!
Disse potetene både er stilige på tallerkenen og smaker utrolig bra!
Ingredienser
- 12 stk kokefaste poteter
- 3 fedd hvitløk
- 1 stilk fersk rosmarin
- 1 ss nøytral olje
- 50 gram smør
- 5 dl kraft
- salt og pepper
Jeg er veldig glad i poteter og tilbereder dem på utrolig mange forskjellige måter. Dette er e veldig klassisk metode for tilberede poteter som har vært brukt i restaurantverden i mange år. Ikke bare ser disse potetene veldig bra ut, men smaken er helt fortreffelig.
Steg 1
Finn frem en skarp kniv, form og en bolle med kaldt vann. Nå skal potetene formes til fine sylindere. Bruk store og kokefaste poteter.
![Dsc 0243 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0243-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3e9ffefac1fd41da5944576dd142700d)
Steg 2
Form poteten til en sylinder eller skjær dem til for hånd. Legg de over i kaldt vann. Dette gjør at de mister litt av stivelsen sin. La potetene ligge minimum 10 minutter i kaldt vann.
![Dsc 0244 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0244-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5359fbf3489eb75769792220755c525e)
![Dsc 0246 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0246-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=df42b4975a4126c49d047ef8de2164e0)
Steg 3
Tørk av potetene godt med kjøkkenpapir og finn frem en stekepanne. Sett på høy varme og legg i litt nøytral olje. Grunnen til at vi starter med olje er at denne tåler høyere temperatur. Nå er målet og få en gylden og fin skorpe på toppen av potetene. Når du snur dem tilsetter du smør, hvitløk og krydrer poteten godt med salt og pepper. La steke i noen minutter til.
![Dsc 0247 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0247-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cc90f34dc78595d4669f821d4420d51e)
![Dsc 0248 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0248-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6c9fe9b52d354f594bb94a020efc9359)
![Dsc 0249 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0249-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b014a6f05c11387efc84be4f68add455)
Steg 4
Finn frem en ildfast form og flytt poteten over i denne. Hell over alt det gode smøret. Fyll deretter opp med kraft. Her kan du bruke samme type kraft som det kjøttet du serverer de til. Kraften skal ikke dekke mer enn halvparten av høyden til potetene.
![Dsc 0254](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0254.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e1dc3c47993da3d651f5453eb3927d97)
Steg 5
Sett potetene i en forvarmet ovn på 220 grader og stek i 30-40 minutter til de har blitt helt gyldne og myke. Server rykende varme!
![Dsc 0299](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0299.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7a0fe858e8e92cb4865b6f84ecc8cf6c)