Knuste poteter - denne metoden gir sprø, myke og utrolig gode poteter!!

Det er viktig med godt tilbehør til maten og jeg er veldig glad i å lage forskjellige varianter av poteter. Denne typen kaller jeg knuste poteter og er noe jeg har laget ganske mye den siste tiden. Potetene blir deilig å myke inni, men skallet får en fin og sprø konsistens!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokefaste poteter
  • 3 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • salt og pepper
Ingredienser

Steg 1

Finsnitt noen hvitløk og legg i formen. Ta nå frem en spiseskje og knus forsiktig en og en potet. Dette gjør du ved å legge potetene på en fjøl/skjærebrett hold poteten med den ene hånden og knus forsiktig ned med en skje.

Knuste Poteter 3

Steg 2

Potetene sprekker og du får masse morsomme kanter og sprekker i potetene. Når du har knust potetene legger du de over i den ildfaste formen. Legg over noen tynne skiver med smør og strø på godt med salt og pepper.

Knuste Poteter 1

Steg 3

Stek på 225 grader i ovnen til de har blitt gyldenbrune. Dette tar ca 30 minutter. De kan holdes varme frem til servering hvis du setter ovnen ned til f.eks 60 grader. Resultatet er veldig gode poteter som både er sprø og myke. Smaken av hvitløk, smør, salt og pepper gjør disse utrolig gode! Lykke til.

Knuste Poteter Front