![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=a2470f6107a0b3633a936deeb1728dfa 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=990f234dc14c64d20dcd82ac7d3a7fed 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=db93298a0386c84fbcadb6cc61843b79 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=3ab5eb412457e268c38872e03c4ea95e 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=2e0dfa6b7f8ce96146117b43522d384d 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=7fb54090bd7579556e09b5ef84cc7903 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=8f5be54129e835028dd8b7d57bf03518 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=acba082a18c2a2cd67e0026516c23217 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=9b865fffbddb515807222a9fbcb3af0a 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=7b424465bf1ca07f2d3c0dee94478121 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=05694ddb6c9ae69247bc062ded3fd845 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=249a1f8e808eabf9081e3de366628c6e 1800w)
Buffalo wings - Sprø, sterke og utrolig gode kyllingvinger!
Dette er virkelig snaddermat!
Ingredienser
- 2 kg kyllingvinger
- 1 stk blåmuggostdipp
- 3 stk stangselleri
- 1 stk Buffalo saus
- 1 stk krydderblanding
Krydderblanding
- 4 ss bakepulver
- 1 ss salt
- 1 ss røkt paprika
- 1 ts pepper
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ts løkpulver
Buffalo wings er en klassiker og smaken er lett å bli hekta på. Det er stor forskjell på kyllingvinger. Den største forskjellen ligger på kvaliteten på råvaren og smakene du tilsetter i retten. Her er det med noen gode triks for å få sprø, saftige og veldig gode kyllingvinger. Buffalowings er en av de mest kjente smakene til kyllingvinger og serveres ofte sammen med blåmuggostdipp og stangselleri.
Steg 1
Start med å blande sammen alle krydderne og bakepulveret i en stor bolle.
![Dsc 0393 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0393-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=43a53d3fb810af5081dce12bf4cb83d3)
Steg 2
Legg kyllingvingene i krydderblandingen og pass på at kyllingen er dekt med pulveret på alle kanter.
![Dsc 0395 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b10b3f8d9fc03b357c5aae543e8944d7)
![Dsc 0396 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0396-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=640c38e2fa412f2c950d3a001319b3ce)
Steg 3
Finn frem et stekebrett og legg på alufolie. Legg en rist på toppen av stekebrettet. Dette gjør at kyllingen får varme inn fra alle kanter og resultatet er en mye sprøere skorpe. Sett ovnen på 200 grader varmluft og begynn å stable kyllingen på risten.
![Dsc 0400](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0400.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=efa215b782c58c0ef6ff7df7e714bf10)
Steg 4
Sett kyllingen inn i ovnen la stå i 30 minutter. Når kyllingen steker lager jeg Buffalo sausen. Sjekk denne linken for hvor enkelt du lager denne sausenBuffalo sauce - Denne klassikeren er det lett å bli hekta på!
![Dsc 0402 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0402-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a7fadc2f5f1a2a96c111f0aa32609a04)
![Dsc 0407](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0407.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3f46c34a9b87cfba896afb3a0a2b0989)
Steg 5
Blåmuggostdippen passer ypperlig til denne oppskriften. Her er link til denne gode dippen. Blåmuggostdipp - en god dip til både kjøtt og grønnsaker
![Dsc 0423 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0423-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3ccf3440ac062349f9a505d50bd8d0c3)
Steg 6
Når kyllingen har stekt i 30 minutter tar jeg den ut og skrur ovnen opp til 250 grader. Pensle alle kyllingvingene nøye med Buffalosausen.
![Dsc 0424 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0424-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=49d253d55320d162e30bb93dd2857d52)
![Dsc 0430 2 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0430-2-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=eacc096e9480516d27e28ad848e4a47c)
![Dsc 0433](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0433.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=19c4ea3eacc00b28c77c2cc05e4c4083)
Steg 7
La stå i 5-7 minutter på den høye varmen til kyllingvingene blir perfekte sprøe og stekte.
![Dsc 0436 2 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0436-2-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bc43513241c591d2bbb19d4754c0968a)
Steg 8
Legg over på et stort fat, kutt litt stangselleri og server gjerne med blåmuggostdippp
![Dsc 0454 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0454-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ba87103e54fc890d1b69351bd2772b16)