Buffalo wings - Sprø, sterke og utrolig gode kyllingvinger!
Dette er virkelig snaddermat!
Ingredienser
- 2 kg kyllingvinger
- 1 stk blåmuggostdipp
- 3 stk stangselleri
- 1 stk Buffalo saus
- 1 stk krydderblanding
Krydderblanding
- 4 ss bakepulver
- 1 ss salt
- 1 ss røkt paprika
- 1 ts pepper
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ts løkpulver
Buffalo wings er en klassiker og smaken er lett å bli hekta på. Det er stor forskjell på kyllingvinger. Den største forskjellen ligger på kvaliteten på råvaren og smakene du tilsetter i retten. Her er det med noen gode triks for å få sprø, saftige og veldig gode kyllingvinger. Buffalowings er en av de mest kjente smakene til kyllingvinger og serveres ofte sammen med blåmuggostdipp og stangselleri.
Steg 1
Start med å blande sammen alle krydderne og bakepulveret i en stor bolle.
Steg 2
Legg kyllingvingene i krydderblandingen og pass på at kyllingen er dekt med pulveret på alle kanter.
Steg 3
Finn frem et stekebrett og legg på alufolie. Legg en rist på toppen av stekebrettet. Dette gjør at kyllingen får varme inn fra alle kanter og resultatet er en mye sprøere skorpe. Sett ovnen på 200 grader varmluft og begynn å stable kyllingen på risten.
Steg 4
Sett kyllingen inn i ovnen la stå i 30 minutter. Når kyllingen steker lager jeg Buffalo sausen. Sjekk denne linken for hvor enkelt du lager denne sausenBuffalo sauce - Denne klassikeren er det lett å bli hekta på!
Steg 5
Blåmuggostdippen passer ypperlig til denne oppskriften. Her er link til denne gode dippen. Blåmuggostdipp - en god dip til både kjøtt og grønnsaker
Steg 6
Når kyllingen har stekt i 30 minutter tar jeg den ut og skrur ovnen opp til 250 grader. Pensle alle kyllingvingene nøye med Buffalosausen.
Steg 7
La stå i 5-7 minutter på den høye varmen til kyllingvingene blir perfekte sprøe og stekte.
Steg 8
Legg over på et stort fat, kutt litt stangselleri og server gjerne med blåmuggostdippp