![](https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=d72b96b8e5fe09061b8f8070f3c25d0a 700w, https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=2a3b9c6e84c1d98a74df6c40c136c6cf 800w, https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=a9a6a680b43d931fba05e5b3f2b91562 900w, https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=061b6376fa1592da45968c82963a8e6b 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=4e989f7be92520783c721ca2078dd742 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=eebefdf81ce2b95cfed976941db48251 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=8dab6ed616a9d8bc7717cdd146db1efe 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=62d707dd52fa38532c070fae25e6ac63 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=084580ae2fcaa2ce9ca8fd5ceb176318 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=cb3276a584c7069c8bc39420c8ce1101 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=3faa9b470c1fb5de7fa0ce5935f80fec 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=485be987c4670dfa85de571128e24bfd 1800w)
Sataykylling med peanøttsaus - en av verdens mest populære "streetfood" retter!
Det ble stille rundt bordet i et lite øyeblikk når jeg serverte denne retten. Deretter stoppet det ikke med komplimenter rundt bordet fra fornøyde gjester: "Dette var den beste kyllingen de hadde smakt", "sterk, men utrolig saftig", "oj, dette skal jeg lære meg å lage"
Ingredienser
- 1 000 gram kyllinglår
- 6 fedd hvitløk
- 1 klump ingefær
- 2 ss søt soya
- 2 ss vanlig soya
- 1 ss siracha/sterk chilisaus
- 1 ss sambal oelek (chilipure)
- 1 håndfull finhakket koriander
![Satay kylling 5](https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=08b77753ca37a46341003571cadb46be)
Det ble stille rundt bordet i et lite øyeblikk når jeg serverte denne retten. Deretter stoppet det ikke med komplimenter rundt bordet fra fornøyde gjester: "Dette var den beste kyllingen de hadde smakt", "sterk, men utrolig saftig", "oj, dette skal jeg lære meg å lage" Sånne komplimenter gjør selvfølgelig kokken glad! Gjestene var fra 11 til 70 år og alle resultatet var helt tomme fat. Her kan du se hvordan du lager denne fantastiske kyllingen. Jeg har laget en film som viser hvordan du lager dette og her er oppskriften.
Start med å blande sammen marinaden. Kutt kyllinglår i biter og bland godt med marinaden. La ligge luftett i minimum 12 timer, men gjerne til dagen etter.
![Satay kylling 6](https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=257405dad8cdfd06b4fec6a79aabbd02)
![Satay kylling 7](https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4f500434e086e772f0fb2fb98f5a094c)
![Satay kylling 8](https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e7018e81c257425e40fe6fe107906024)
Steg 1
Tre kyllingbitene på grillspyd
![Satay kylling](https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=98f3c11b9ec6d6a1924f8b4b26b9946a)
Steg 2
Grilles inne eller ute til du får en pen stekeskorpe og kjernetemperaturen er minst 70 grader.
![Satay kylling 3](https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5099225ca2a50c869f18452084ae3a3f)
Steg 3
Serveres med Sataysaus, ris og gjerne en syrlig og god salat. Dette er magisk godt! Lykke til.
![Satay kylling 4](https://gladkokken.imgix.net/Satay-kylling-4_2022-03-20-114032_alhe.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f59350c3e2c0aeeec7193481e0b8288c)