Sataykylling med peanøttsaus - en av verdens mest populære "streetfood" retter!

Det ble stille rundt bordet i et lite øyeblikk når jeg serverte denne retten. Deretter stoppet det ikke med komplimenter rundt bordet fra fornøyde gjester: "Dette var den beste kyllingen de hadde smakt", "sterk, men utrolig saftig", "oj, dette skal jeg lære meg å lage"

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kyllinglår
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 klump ingefær
  • 2 ss søt soya
  • 2 ss vanlig soya
  • 1 ss siracha/sterk chilisaus
  • 1 ss sambal oelek (chilipure)
  • 1 håndfull finhakket koriander
Ingredienser

Sånne komplimenter gjør selvfølgelig kokken glad! Gjestene var fra 11 til 70 år og alle resultatet var helt tomme fat. Her kan du se hvordan du lager denne fantastiske kyllingen. Jeg har laget en film som viser hvordan du lager dette og her er oppskriften.

Hvordan: bland dette godt sammen og legg i biter av kylling. Jeg synes det blir best med kyllinglår som er delt i mindre biter. La ligge i minimum 12 timer i kjøleskapet og marinere. Grill på medium varme til ferdige og server sammen med ris og peanuttsaus.