Sataykylling med peanøttsaus - en av verdens mest populære "streetfood" retter!

Det ble stille rundt bordet i et lite øyeblikk når jeg serverte denne retten. Deretter stoppet det ikke med komplimenter rundt bordet fra fornøyde gjester: "Dette var den beste kyllingen de hadde smakt", "sterk, men utrolig saftig", "oj, dette skal jeg lære meg å lage"

Ingredienser

porsjoner
  • 1 000 gram kyllinglår
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 klump ingefær
  • 2 ss søt soya
  • 2 ss vanlig soya
  • 1 ss siracha/sterk chilisaus
  • 1 ss sambal oelek (chilipure)
  • 1 håndfull finhakket koriander
Ingredienser
Satay kylling 5

Det ble stille rundt bordet i et lite øyeblikk når jeg serverte denne retten. Deretter stoppet det ikke med komplimenter rundt bordet fra fornøyde gjester: "Dette var den beste kyllingen de hadde smakt", "sterk, men utrolig saftig", "oj, dette skal jeg lære meg å lage" Sånne komplimenter gjør selvfølgelig kokken glad! Gjestene var fra 11 til 70 år og alle resultatet var helt tomme fat. Her kan du se hvordan du lager denne fantastiske kyllingen. Jeg har laget en film som viser hvordan du lager dette og her er oppskriften.

Start med å blande sammen marinaden. Kutt kyllinglår i biter og bland godt med marinaden. La ligge luftett i minimum 12 timer, men gjerne til dagen etter.

Satay kylling 6
Satay kylling 7
Satay kylling 8

Steg 1

Tre kyllingbitene på grillspyd

Satay kylling

Steg 2

Grilles inne eller ute til du får en pen stekeskorpe og kjernetemperaturen er minst 70 grader.

Satay kylling 3

Steg 3

Serveres med Sataysaus, ris og gjerne en syrlig og god salat. Dette er magisk godt! Lykke til.

Satay kylling 4