Koreansk kålsalat - spicy, crispy og nydelig tilbehør

Hvis du liker sterk mat kommer du til å elske denne!

Ingredienser

stor bolle
  • 1 stk lite kålhode
  • 1 stk lite rødkål
  • 1 stk agurk
  • dressing (se oppskrift under)
  • 1 stk vårløk
  • 1 ss sesamfrø

Dressing

  • 3 ss gochujang chili pasta
  • 2 ss Gochugaru chili pepper mild
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ss sesamolje
  • 2 ss sesamfrø
Ingredienser

Denne kålsalaten er en smaksbombe og et tilbehør som passer med mange retter. Du får det aller beste resultatet hvis du drar innom en innvandrerbutikk å får tak i de koreanske produktene, men du kan også få en veldig god kålsalat med å tilpasse med liknende sauser og krydder.

Steg 1

Start med å blande alle ingrediensene til sausen og bland godt sammen. Smak deg til for å justere. Min oppskrift her er spicy så du kan justere ned på chilimengden hvis du ønsker den litt mildere. Nå får du en deilig saus med sesamfrø. Sausen har en god balanse mellom søt, syrlig, sterk og det litt sure fra den fermenterte chili pureen.

Cote boeuf 6

Steg 2

Kutt rødkål, hodekål og agurk i tynne strimler. Du kan bruke en kniv, mandolin eller et rivjern. Legg alt i en bolle

Cote boeuf 7

Steg 3

Hell sausen over de kuttede grønnsakene og bland godt sammen med hendene. Jeg gir kålen en liten 5 minutters massasje med sausen for at alle små biter skal være dekt. Dekk nå til og sett i kjøleskapet. Den må stå å marinere i minimum 1 time, men lager du den dagen før blir den enda bedre.

Cote boeuf 8

Steg 4

Rett før servering blander jeg inn litt vårløk. Hell over på en tallerken og strø over litt ekstra vårløk til pynt og noen sesamfrø. Da er denne deilige Koreanske kålsalaten klar. Kål er veldig sunt, godt og billig! Bruk kålsalaten som tilbehør til asiatiske retter, i en burger eller andre steder du vil ha litt crispy og spicy tilbehør. Lykke til.

Cote boeuf 9