KFC - Korean Fried Chicken - Magisk gode kyllingvinger!

Så godt at det er vanskelig å slutte å spise!

Ingredienser

porsjoner

Korean Fried Chicken - KFC

  • 1,2 kg kyllingvinger rå
  • 5 dl kulturmelk / buttermilk
  • 200 gram potetmel
  • 1 ss salt
  • 1 ss pepper
  • 2 stk vårløk
  • 1 ss hvite sesamfrø
  • frityrolje
  • KFC saus (se oppskrift under)

KFC saus

  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss finhakket hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 dl ketchup
  • 3 ss Gochujang chilipure / Chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl honning
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss dijon sennep
Ingredienser

Det finnes veldig mange forskjellige versjon av Korean Fried Chicken. Jeg har testet meg litt frem og denne oppskriften synes jeg er helt magisk. Sausen er søt, sterk og syrlig og gir de sprø kyllingbitene den perfekte glazen! Kyllingbitene har ligget i kulturmelk som marinade og friteres to ganger for en ekstremt sprø og cripsy overflate. Her skal jeg vise dere min versjon av denne klassiske retten KFC og jeg garanterer at når dere setter disse frem på bordet så blir de veldig populære.

Steg 1

Start med å skylle kyllingvingene i kaldt vann og tørk av dem.

DSC 0954

Steg 2

Legg kyllingvingene i en bolle og hell over kulturmelk. I flere oppskrifter bruker de "buttermilk"/kjernemelk, men det er ikke et vanlig produkt i Norge. Jeg synes kulturmelken gir samme effekten. Det mørner kjøttet og gir en syrlighet til sluttresultatet. Bland godt samme og dekk bollen med plast. La kyllingen ligge kulturmelk over natten i kjøleskap eller minimum 2 timer i romtemperatur.

DSC 0960

Steg 3

Bland sammen potetmel og krydderne. Dette skal brukes for å panere kyllingen. Dekk kyllingvingene godt med denne blandingen og legg på en rist klar for fritering.

DSC 0978
DSC 0979
DSC 0986

Steg 4

Når kyllingen ligger å venter på å bli badet i varm olje skal vi lage sausen. Start med litt nøytral olje og stek hvitløk og ingefær på medium varme til hvitløken har blitt blank og myk. Hell i de andre ingrediensen til sausen og kok opp. La sausen koke i 10 minutter på medium varme.

DSC 0969 2

Steg 5

Varm opp egnet olje til 170 grader i en kjele. Friter først kyllingvingene i 3 minutter og legg tilbake på risten. Ikke legg for mange kyllingbiter i oljen samtidig for da blir oljen litt kald. Vi skal fritere kyllingen i 2 runder. Neste runde skal de friteres i ca 2 minutter. Legg tilbake på risten så fettet får tid til å renne litt av.

DSC 0997
DSC 0999

Steg 6

Rett før servering blander jeg de friterte kyllingbitene sammen med sausen. Bland godt så alle deler av kyllingvingene er dekket med saus. Hell kyllingen over på fatet du ønsker å servere de på.

DSC 1006
DSC 1007

Steg 7

Avslutt med å strø over hvite sesamfrø og litt finhakket vårløk. Server rykende varme og nyt!! Lykke til.

DSC 1009