![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=11222d75d08f06ee69e3bbf1d35155cc 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=b73a96bc0aef0d872d0979dd4117b1d1 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=85ac8b9ffe4cc13c3e5c130f1312f98d 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=3e8af171ccc0c21618cf8639d4effa7a 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=953054b46a13b0f7f252e2c1eba17deb 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=c434b5c067ead176610788ccac93989e 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c7cd1ea60dc63bd473bc71bc7665ed94 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=27fe74910455ba9552370f85c85fe0f4 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=e15ae54f6f82b124bf4393a2632dfda2 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=65b172aa64b223cc2a4242ae3adaa28f 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=5d9bbc9b8c4c4581994e7ab3f3b2b4b1 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=42abb461fa3011282666228ad2f18a51 1800w)
Koreansk Bulgogi - Møre strimler av oksekjøtt med en fantastisk smak!
Fantastisk god Koreansk streetfood.
Ingredienser
Bulgogi Marinade
- 1 dl soyasaus
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss sesamolje
- 2 ss guchujang chilipure / "Siracha"
- 1 dl ananas juice (fra hermetisk boks)
- 5 fedd hvitløk (knust)
- 1 ss revet fersk ingefær
Beef Bulgogi
- 1 stk Bulgogi marinade
- 1 kg entrecoté
- 3 stk vårløk
- 1 ss hvite sesamfrø
- nøytral olje til steking
Anbefalte tilbehør
- Ris
- Salat
- Kimchi
Steg 1
Denne marinaden smaker fantastisk og gjør biffen utrolig mør. Koreansk Bulgogi har masse smak og serveres vanligvis sammen med ris, kimchi og salat. Kjøttet blir veldig godt så dette kan man bruke i flere retter. Bulgogi betyr direkte oversatt til "grillet på åpen flamme" eller noe liknende. Du kan bruke samme metode på svin eller kylling også, men biff er det mest vanlige.
Steg 2
Kvelden før lager jeg ferdig marinaden. Du kan også gjøre dette samme dag, men da burde kjøttet få ligge i minimum 2 timer i marinaden. I opprinnelig oppskrift brukes det en Japansk syre som har litt sødme og samme effekt som kiwi og ananas. Det er noen enzymer i disse fruktene som er perfekte for å mørne kjøttet. Jeg har brukt ananas og det ble utrolig bra! Start med å blande alle ingrediensen til marinaden i en bolle.
![Dsc 0408 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0408-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=639ff9e58dbdf3bdc2572fa38ce0698a)
![Dsc 0411 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0411-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=35ffef12d08e6c9f9ba3ecf369759df6)
![Dsc 0414 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0414-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1a171a515698711400f1f7fe70fa5196)
Steg 3
Til denne retten så er det best å bruke Entrecoté. Det skal skjæres i tynne skiver. Et smart triks er å legge kjøttet 30 minutter i fryseren. Da er det mye lettere å skjære opp. Skjær kjøttet opp i tynne strimler/skiver og legg i marinaden.
![Dsc 0417 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0417-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=627e2798f04cb4773f86d7c5fde51622)
![Dsc 0420 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0420-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c53e08679c513e41ab50b7e761c5cfdf)
Steg 4
Bland godt sammen og dekk til med plast. Jeg har en vakumeringsmaskin så jeg liker å bruke den når jeg marinerer kjøtt. La kjøttet marinere i minimum 2 timer. Jeg lar det stå i kjøleskapet over natten.
![Dsc 0427 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=24a9ae6d2752bf6545851fed080ec87b)
Steg 5
Kjøttet skal stekes på høy varme i kort tid. Jeg anbefaler å bruke en jernpanne hvis du har det. Det er viktig at du ikke legger alt kjøttet i samtidig. Legg et tynt lag med kjøtt i panna og stek i 2-3 minutter på hver side. Gjenta prosessen til kjøttet er ferdig. Stek i litt nøytral olje. Dette kommer til å ryke litt så sett på vifta.
![Dsc 0444 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0444-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d60c02568790b2124e350be445ede520)
![Dsc 0449 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0449-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=95cac8b18e1d4d790148d82e39a1b2f6)
Steg 6
Nå er denne Koreanske populære retten klar for servering. Serveres sammen med litt nydampet ris, salat. Det er også veldig godt med litt Kimchi og ekstra chilipure ved siden av. Lykke til og nyt kanskje de beste biffstrimlene du noen gang har smakt!
![Dsc 0456](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0456_200122_101420.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8c4e96a9d132cf685a955a9d246532e3)