Koreansk Bulgogi - Møre strimler av oksekjøtt med en fantastisk smak!

Fantastisk god Koreansk streetfood.

Ingredienser

porsjoner

Bulgogi Marinade

  • 1 dl soyasaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss guchujang chilipure / "Siracha"
  • 1 dl ananas juice (fra hermetisk boks)
  • 5 fedd hvitløk (knust)
  • 1 ss revet fersk ingefær

Beef Bulgogi

  • 1 stk Bulgogi marinade
  • 1 kg entrecoté
  • 3 stk vårløk
  • 1 ss hvite sesamfrø
  • nøytral olje til steking

Anbefalte tilbehør

  • Ris
  • Salat
  • Kimchi
Ingredienser

Steg 1

Denne marinaden smaker fantastisk og gjør biffen utrolig mør. Koreansk Bulgogi har masse smak og serveres vanligvis sammen med ris, kimchi og salat. Kjøttet blir veldig godt så dette kan man bruke i flere retter. Bulgogi betyr direkte oversatt til "grillet på åpen flamme" eller noe liknende. Du kan bruke samme metode på svin eller kylling også, men biff er det mest vanlige.

Steg 2

Kvelden før lager jeg ferdig marinaden. Du kan også gjøre dette samme dag, men da burde kjøttet få ligge i minimum 2 timer i marinaden. I opprinnelig oppskrift brukes det en Japansk syre som har litt sødme og samme effekt som kiwi og ananas. Det er noen enzymer i disse fruktene som er perfekte for å mørne kjøttet. Jeg har brukt ananas og det ble utrolig bra! Start med å blande alle ingrediensen til marinaden i en bolle.

Dsc 0408 2
Dsc 0411 4
Dsc 0414 4

Steg 3

Til denne retten så er det best å bruke Entrecoté. Det skal skjæres i tynne skiver. Et smart triks er å legge kjøttet 30 minutter i fryseren. Da er det mye lettere å skjære opp. Skjær kjøttet opp i tynne strimler/skiver og legg i marinaden.

Dsc 0417 2
Dsc 0420 3

Steg 4

Bland godt sammen og dekk til med plast. Jeg har en vakumeringsmaskin så jeg liker å bruke den når jeg marinerer kjøtt. La kjøttet marinere i minimum 2 timer. Jeg lar det stå i kjøleskapet over natten.

Dsc 0427 2

Steg 5

Kjøttet skal stekes på høy varme i kort tid. Jeg anbefaler å bruke en jernpanne hvis du har det. Det er viktig at du ikke legger alt kjøttet i samtidig. Legg et tynt lag med kjøtt i panna og stek i 2-3 minutter på hver side. Gjenta prosessen til kjøttet er ferdig. Stek i litt nøytral olje. Dette kommer til å ryke litt så sett på vifta.

Dsc 0444 5
Dsc 0449 3

Steg 6

Nå er denne Koreanske populære retten klar for servering. Serveres sammen med litt nydampet ris, salat. Det er også veldig godt med litt Kimchi og ekstra chilipure ved siden av. Lykke til og nyt kanskje de beste biffstrimlene du noen gang har smakt!

Dsc 0456