KFC Chickensandwich - Sprøtt, saftig og utrolig godt!
Supersprø kylling med spicy aioli.
Ingredienser
Chickensandwich
- 3 stk kyllinglår
- 3 stk hamburgerbrød
- 12 slices sylteagurk
- 3 ss siracha aioli (se oppskrift under)
Siracha aioli
- 3 ss aioli
- 3 ts Siracha chilisaus
Marinade
- 3 dl kefir
- 2 ss siracha chilisaus
Mel og krydderblanding (mer enn du trenger)
- 3 dl hvetemel
- 1 ss salt
- 1 ss cayennepepper
- 1 ss pepper
- 1 ss hvitløkpulver
Dette er comfortfood på sitt beste! Når du tygger igjennom på den supersprø og saftige kyllingen som ligger presset sammen av to hamburgerbrød i en nydelig dressing smaker det himmelsk. Dette er min versjon av en av de mest solgte produktene til KFC. Når du lager dette hjemme smaker det langt bedre. Her viser jeg hvordan du forvandler kyllinglår til denne utrolig gode kyllingsandwichen.
Steg 1
Start med å utbene kyllinglåret og fjerne skinnet. Du kan også kjøpe kyllinglår som er ferdig utbenet. Form kjøttet til en "burger" på størrelse med hamburgerbrødene.
Steg 2
Bland sammen kefir og siracha saus. Legg kyllingen i denne blandingen og la stå i kjøleskapet i minimum 1 time.
Steg 3
Bland sammen mel og krydderblandingen og lag i stand denne enkle dressingen.
Steg 4
Nå er alt klart for å fritere kyllingburgerne.
Steg 5
Løft kyllingen opp av kefirblandingen og rist litt så marinaden renner av. Putt deretter kyllingen i melblandingen og pass på at alt er dekket av det krydrede melet. Legg de klare på en tallerken eller rist for fritering.
Steg 6
Kyllingen friteres på 180 grader i ca 4 minutter. Snu kyllingen et par ganger underveis. De kan også stekes i en panne med rikelig med olje. Legg kyllingen over på en rist og strø over litt salt.
Steg 7
Del hamburgerbrødene opp i midten og stek i en panne til du får en fin stekeskorpe. Dette er viktig å gir bedre konsistens og en skorpe som gjør at dressingen ikke trekker ned i hamburgerbrødet.
Steg 8
Legg dressing på bunnen av hamburgerbrødet og legg på sylteagurk.
Steg 9
Legg på kyllingen og legg på litt mer dressing.
Steg 10
Legg på toppen av server rykende varm. Dette er ekstremt godt og kyllingen blir ekstremt sprø og saftig. Lykke til.