Frozen Cremant cocktail - Sommerlig, avkjølende og friskt!
"Champagnesorbet" som kan nytes med sugerør!
Ingredienser
Slushisbiter med bobler.
- 4 dl musserende vin
- 1 dl vann
- 2 dl sukker
- 1 ss lys sirup
- 2 stk sitron (kun saften)
- 2 dl musserende vin (når du blender)
- 2 strimler sitronskall.
Smaken av gode bobler passer hele året, men denne versjonene er perfekt å servere på en varm sommerdag. Jeg har tatt utgangspunktet i en klassisk champagnesorbet og funnet en metode så denne drinken kan serveres som en perfekt boblende slush og nytes med sugerør. Jeg anbefaler å bruke en fruktig og tørr musserende vin for å lage denne oppskriften og ikke en ekte champagne.
Steg 1
Mål opp ingrediensene og tilsett alt utenom musserende vin i en kjele. Kok raskt opp under omrøring så sukkeret smelter og du får en sukkerlake.
Steg 2
Så fort væsken har kokt opp er det bare å skru av varmen og tilsette den musserende vinen. Hell væsken i en kald bolle og la avkjøle seg i kjøleskapet.
Steg 3
Hell blandingen over i en stor frysepose (jeg bruker dobbel for å være sikker). Du kan også bruke isterningspose eller isbitformer. Sett i fryseren til den er frossen.
Steg 4
Hell den frosne væsken i en blender. Tilsett mer musserende vin og kjør sammen til slush. Du kan justere tykkelsen på slushen med mere musserende vin.
Steg 5
Hell over i glass, pynt med noen strimler av sitron og server! Lykke til.