Sponset av Weber
Surf`n Turf - Sjømat og kjøtt i herlig kombinasjon på grillen
Sommerlig og deilig grillmat!
Ingredienser
- 400 gram indrefilet av okse
- 6 stk store scampi rå
- 200 gram småpoteter
- 6 stk sjalottløk
- 150 gram aspargesbønner
- Kryddersmør (se oppskrift under)
Kryddersmør
Stor porsjon (mer enn du trenger)
- 500 gram meierismør
- 1 stk sitron (revet sitronskall)
- 1 ts salt
- 1 ts sellerisalt
- 4 fedd hvitløk
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts chiliflakes
- 2 ss finhakket estragon
- 1 ss finhakket persille
Surf`n Turf er en klassiker hvor man i samme rett kombinerer kjøtt og fisk/skalldyr. I denne versjonen har jeg laget en herlig kombinasjon av indrefilet av okse og spicy scampi. Servert sammen med grillede grønnsaker og et herlig kryddersmør. Dette er magi på en tallerken.
Steg 1
Jeg starter med å lage kryddersmøret. Smøret tilsetter jeg smaker som passer denne oppskriften perfekt. Bruk romtemperert smør og bland inn ingrediensen. Bland godt sammen. Jeg sparer litt av smøret romtemperert for pensling av kjøtt og scampi. Resten legger jeg i matpapir, former til en sylinder og legger i kjøleskapet.
Steg 2
Jeg anbefaler alltid å bruke rå scampi. Det er ikke noe problem om de har vært fryst, men ferdigkokte tåler ikke mer varme og blir derfor ikke like gode. Ta av skallet og bruk en skarp kniv langs "ryggraden" her finner du en litt mørk "tarm" denne fjerner jeg. Gni scampiene inn med olje og krydre med cayenne pepper eller et annet chilipulver og salt. Tre scampiene inn på et grillspyd noe som gjør jobben med å grille enda enklere.
Steg 3
Du kan bruke forskjellige stykker kjøtt, men i dag brukte jeg indrefilet av okse som har en litt mildere kjøttsmak. Jeg bruker litt mathyssing for å gi kjøttet en rund og fin form. Det smaker selvfølgelig like godt selv om kjøttet ikke er rundt, men hvis du er opptatt av utseende på maten så er det et godt tips. Smør kjøttet inn med nøytral olje og krydre godt med salt og pepper.
Steg 4
Nå kommer det jeg liker aller best! Fyr opp grillen og lag en indirekte og en direkte grillsone. Legg potetene og sjalottløken (uten skall) i en stekeform. Tilsett litt olivenolje, salt og pepper. Sett potetene inn på direktevarme i starten. Grill biffen først på direktevarme så kjøttet får en stekeskorpe på begge sider. Sett termostaten inn i midten av kjøttet og flytt grønnsakene og kjøttet over til indirekte varme. Legg på en god kladd med kryddersmør over hver biff. Lukk lokket og vent til kjernetemperaturen kommer til 54 grader.
Steg 5
Når kjøttet når riktig temperatur legg det til side på en tallerken så det kan hvile mens du griller scampiene. Stek på direkte varme i 1 minutt på begge sider. Du kan gjerne pensle på litt kryddersmør på scampiene også.
Steg 6
Nå gjenstår bare å anrette retten. Start med grønnsaker og legg biffen på toppen. Legg på en god skive med kryddersmør og topp opp med scampi. Nå har du laget en herlig Surf`n Turf. Jeg har også laget en video som du kan se her. Lykke til.