Sponset av Weber
![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0928_200415_190622.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=461957faa4ca5a282626b016a3764a22 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0928_200415_190622.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=b8abbf96c266840a6f5994d19aad1709 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0928_200415_190622.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=e96ffffc063cd445d22752e3beaf9f8a 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0928_200415_190622.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=762318e2a269a7af2cb5522e603130f1 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0928_200415_190622.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=950b94da8cf26356dc81b9f19b586f95 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0928_200415_190622.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=172d2629911f431cf1c61d5a179ab71a 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0928_200415_190622.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=fbaf13efa4dcf3e2be7596cbb07d0675 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0928_200415_190622.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=4a927fb367373df6d0d73d5d7366fe70 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0928_200415_190622.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=6453f03d88c2f307a0c5fe0979073c43 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0928_200415_190622.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=f5f73cc71667e1faf294e5795d1017dc 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0928_200415_190622.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=618a366c087c556496462fa25a5a7c99 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0928_200415_190622.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=481800f29bae4f8a3b13bd5b1cae4de2 1800w)
Kamskjell på grillen - Sommermat som gleder og smaker!
Perfekte kamskjell med en herlig saus!
Ingredienser
- 12 stk kamskjell
- 1 stk sitron
- 1 ss nøytral olje
- 3 ss smør
- 3 fedd hvitløk
- 1 dl fersk persille
- litt fersk dill
- salt og pepper
Jeg elsker å lage mat ute og bruker grillen flere ganger i uken. Denne oppskriften har jeg servert i mange selskaper og er alltid en av de mest populære hvis jeg serverer grillmat. Grilling gir en superfin skorpe til kamskjellene og sausen er farlig god med smak av persille, sitron og smør. Brukes som en forrett eller en del av et grillservering. Her bruker jeg et tilbehør til grillen som jeg er veldig glad i. En støpejernsgryte fra Weber. Du kan kjøpe frosne kamskjell og tine, men aller best hvis du får tak i ferske kamskjell. Jeg har også laget en video som viser hele prosessen.
Steg 1
Start med å gjøre i stand så du har alt med deg for denne retten lager du på ca 10 minutter. Jeg gjør alltid dette rett før serveringen så gjestene får rykende varme kamskjell.
![DSC 0905](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0905_200415_194101.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8aa6747ce9996a7d3ab2004919df37ba)
Steg 2
Det beste er å gjøre ferdig denne retten foran gjestene! Her har jeg tatt med meg maten ut til grillen og plassert på sidebordet.
![DSC 0914](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0914_200415_194155.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f7da977b5bba55af6006f7692e0d399f)
Steg 3
Hvis du har støpejernsgryte som ekstrautstyr til grillen passer det perfekt til denne retten. Hvis du ikke har det så bruk en stekepanne som tåler høy varme på grillen. Grill Sitroner og litt brød på medium varme og tilsett kamskjellene i Gryta.
![DSC 0920](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0920_200415_194355.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4a3c22eb10362fd08a4c6c788b027cb6)
Steg 4
Stek kamskjellene til de får en en fin stekeskorpe på den ene siden. Dette tar 1-2 minutter. Ta dem ut og tilsett smør og saften fra sitronen rett i gryta. Tilsett hvitløk og urter og rør godt sammen. Legg kamskjellene tilbake i gryta og vent til de har en kjernetemp på 45-50 grader. Da er maten klar til å serveres. Jeg synes det er stilig å servere denne retten litt rustikk og tar med hele støpejernsgryta og setter på bordet.
![DSC 0933](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0933_200415_194616.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f26d203b9bca834258f6e5d3dc60e75e)
Jeg anbefaler deg å se videoen jeg har laget som viser deg hele prosessen på 1 minutt. Lykke til!