Sponset av Weber

Kamskjell på grillen - Sommermat som gleder og smaker!

Perfekte kamskjell med en herlig saus!

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk kamskjell
  • 1 stk sitron
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 ss smør
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl fersk persille
  • litt fersk dill
  • salt og pepper
Ingredienser

Jeg elsker å lage mat ute og bruker grillen flere ganger i uken. Denne oppskriften har jeg servert i mange selskaper og er alltid en av de mest populære hvis jeg serverer grillmat. Grilling gir en superfin skorpe til kamskjellene og sausen er farlig god med smak av persille, sitron og smør. Brukes som en forrett eller en del av et grillservering. Her bruker jeg et tilbehør til grillen som jeg er veldig glad i. En støpejernsgryte fra Weber. Du kan kjøpe frosne kamskjell og tine, men aller best hvis du får tak i ferske kamskjell. Jeg har også laget en video som viser hele prosessen.

Steg 1

Start med å gjøre i stand så du har alt med deg for denne retten lager du på ca 10 minutter. Jeg gjør alltid dette rett før serveringen så gjestene får rykende varme kamskjell.

DSC 0905

Steg 2

Det beste er å gjøre ferdig denne retten foran gjestene! Her har jeg tatt med meg maten ut til grillen og plassert på sidebordet.

DSC 0914

Steg 3

Hvis du har støpejernsgryte som ekstrautstyr til grillen passer det perfekt til denne retten. Hvis du ikke har det så bruk en stekepanne som tåler høy varme på grillen. Grill Sitroner og litt brød på medium varme og tilsett kamskjellene i Gryta.

DSC 0920

Steg 4

Stek kamskjellene til de får en en fin stekeskorpe på den ene siden. Dette tar 1-2 minutter. Ta dem ut og tilsett smør og saften fra sitronen rett i gryta. Tilsett hvitløk og urter og rør godt sammen. Legg kamskjellene tilbake i gryta og vent til de har en kjernetemp på 45-50 grader. Da er maten klar til å serveres. Jeg synes det er stilig å servere denne retten litt rustikk og tar med hele støpejernsgryta og setter på bordet.

DSC 0933

Jeg anbefaler deg å se videoen jeg har laget som viser deg hele prosessen på 1 minutt. Lykke til!