![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0315-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=87d0376cca9c22409a8b8058cbf3d438 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0315-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=e670d544ba72222a8640fda424523e2f 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0315-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=1dd02b6be8578d2fa17b3b0f44360135 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0315-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=8d95def68c65674f951cf9f19b27a3cf 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0315-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=3cd2a86917ce75b79860a7d68751144e 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0315-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=5b3023e9b51e76a9154a51ba3562a9a0 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0315-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=347ad786ade577fb8e5cbd179c61150b 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0315-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=cf8738327c94a955595dfee24c149a13 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0315-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=8ae83a53a2eff573f5ecc1eb1989611f 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0315-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=30c8e9fc5441f039828c9c438589348b 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0315-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=00390bf1c2be8d73b033559343b80370 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0315-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=fe40f2acc8186663778935c67833392d 1800w)
3-2-1 metoden sikrer perfekte spareribs hver gang!
BBQ handler om low and slow. Lav temperatur over lengre tid. Lag på lag med gode smaker og veldig mørt kjøtt.
Ingredienser
Spareribs.
- 2 pakker Spareribs naturell
- 2 ss søt sennep
- 8 ss spareribs kryddermiks
- 2 dl BBQ saus
Spareribs kryddermiks stor porsjon
- 0,5 dl løkpulver
- 0,5 dl hvitløkspulver
- 0,5 dl salt
- 0,5 dl koriander
- 0,5 dl spisscummin
- 0,5 dl chiliflakes
- 0,5 dl sukker
- 1 ts sellerisalt
Hjemmelaget BBQ saus
- 4 dl coca cola
- 4 dl ketchup
- 2 dl sennep
- 0,5 dl worcester saus
- 0,5 dl eplesidereddik
- 0,5 dl soyasaus
- 2 dl ferskt brunt sukker
- 50 gram smør
- 2 ss spareribs kryddermiks
Spareribs er en av de mest kjente BBQ rettene. 3-2-1 metoden er en populær metode for å oppnå best mulig resultat i konkurranser. 3-2-1 betyr 3 timer med krydderblanding, 2 timer i folie og 1 time med BBQ saus. Vanligvis har jeg måttet gå til slakteren for å få rå naturell spareribs, så jeg ble veldig glad når jeg så at Grill Perfekt hadde kommet med spareribs naturell. Det var store og fine stykker og du får mulighet til å tilføre smaken selv.
![Dsc 0172](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0172.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d6d51ed5bea586cb46974ce1dcabbda0)
Steg 1
Start med å lage BBQ saus og krydderblanding. Du får kjøpt ferdig krydderblandinger og BBQ saus, men det smaker mye bedre om du gjør det selv.
![Dsc 0197 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0197-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=015a5a84be8cbff43a22b19b9e24198d)
![Dsc 0179](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0179.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=45b74b4d6e10d42f966a182bfcec2c00)
Steg 2
Start med å legge spareribsene ut på en ren benk og fjern hinnen som er på baksiden. Dette gjør du lettest ved å skjære forsiktig med kniv over et av beina og bruke litt tørkepapir for å dra av denne hinnen. Trim bort overflødig fett og eventuelle slintrer.
Steg 3
Smør spareribsene inn med et tynt lag sennep. Dette gir god smak og feste til krydderblandingen. Strø over rikelig med Krydderblanding og pass på at hele spareribsen er dekket av krydder.
Steg 4
Flytt spareribsene over i et fat og la hvile i 30 minutter til grillen er varm. Her er nøkkelen low and slow. Pass på at temperaturen ikke blir for høy. Den perfekte temperaturen er 105 grader. Flytt kjøttet over på grillen på indirekte varme. Lukk på lokket og vent i 3 timer. Pass på temperaturen. Dette er den første delen av behandlingen i 3-2-1 metoden.
![Dsc 0202](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0202.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=12dda4bae17f4ff3c3dde2b1da9a7f6e)
Steg 5
Etter 3 timer behandling skal spareribsene nå pakkes tett i aluminiumsfolie og grille på samme temperatur i 2 timer til. Dette skapes damp inne i pakken og gir veldig saftige og møre ribs.
![Dsc 0213](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0213_180522_180009.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=77d9297a1169bf0571e170d8a675491d)
Steg 6
Nå gjenstår bare siste delen av prosessen. Nå skal vi pensle ribsene med den deilige BBQ sausen. Pensle kjøttet jevnt og på begge sider. Legg tilbake på grillen for den siste tiden med grilling. Den siste tiden varierer fra 30 minutter til 1 time avhengig av hvor tykke Spareribsene er.
![Dsc 0292 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0292-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=84e85d2000b3335127880d276e3a37a7)
Steg 7
Server rykende varme sammen med enda mer BBQ saus og annet tilbehør du liker. Dette er en skikkelig snadder rett, men husk å sette frem godt med servietter for dette er litt grisete å spise. Se videoinstruksjon for ekstra veiledning.