3-2-1 metoden sikrer perfekte spareribs hver gang!

BBQ handler om low and slow. Lav temperatur over lengre tid. Lag på lag med gode smaker og veldig mørt kjøtt.

Ingredienser

porsjoner

Spareribs.

  • 2 pakker Spareribs naturell
  • 2 ss søt sennep
  • 8 ss spareribs kryddermiks
  • 2 dl BBQ saus

Spareribs kryddermiks stor porsjon

  • 0,5 dl løkpulver
  • 0,5 dl hvitløkspulver
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 dl koriander
  • 0,5 dl spisscummin
  • 0,5 dl chiliflakes
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts sellerisalt

Hjemmelaget BBQ saus

  • 4 dl coca cola
  • 4 dl ketchup
  • 2 dl sennep
  • 0,5 dl worcester saus
  • 0,5 dl eplesidereddik
  • 0,5 dl soyasaus
  • 2 dl ferskt brunt sukker
  • 50 gram smør
  • 2 ss spareribs kryddermiks
Ingredienser

Spareribs er en av de mest kjente BBQ rettene. 3-2-1 metoden er en populær metode for å oppnå best mulig resultat i konkurranser. 3-2-1 betyr 3 timer med krydderblanding, 2 timer i folie og 1 time med BBQ saus. Vanligvis har jeg måttet gå til slakteren for å få rå naturell spareribs, så jeg ble veldig glad når jeg så at Grill Perfekt hadde kommet med spareribs naturell. Det var store og fine stykker og du får mulighet til å tilføre smaken selv.

Dsc 0172

Steg 1

Start med å lage BBQ saus og krydderblanding. Du får kjøpt ferdig krydderblandinger og BBQ saus, men det smaker mye bedre om du gjør det selv.

Dsc 0197 3
Dsc 0179

Steg 2

Start med å legge spareribsene ut på en ren benk og fjern hinnen som er på baksiden. Dette gjør du lettest ved å skjære forsiktig med kniv over et av beina og bruke litt tørkepapir for å dra av denne hinnen. Trim bort overflødig fett og eventuelle slintrer.

Steg 3

Smør spareribsene inn med et tynt lag sennep. Dette gir god smak og feste til krydderblandingen. Strø over rikelig med Krydderblanding og pass på at hele spareribsen er dekket av krydder.

Steg 4

Flytt spareribsene over i et fat og la hvile i 30 minutter til grillen er varm. Her er nøkkelen low and slow. Pass på at temperaturen ikke blir for høy. Den perfekte temperaturen er 105 grader. Flytt kjøttet over på grillen på indirekte varme. Lukk på lokket og vent i 3 timer. Pass på temperaturen. Dette er den første delen av behandlingen i 3-2-1 metoden.

Dsc 0202

Steg 5

Etter 3 timer behandling skal spareribsene nå pakkes tett i aluminiumsfolie og grille på samme temperatur i 2 timer til. Dette skapes damp inne i pakken og gir veldig saftige og møre ribs.

Dsc 0213

Steg 6

Nå gjenstår bare siste delen av prosessen. Nå skal vi pensle ribsene med den deilige BBQ sausen. Pensle kjøttet jevnt og på begge sider. Legg tilbake på grillen for den siste tiden med grilling. Den siste tiden varierer fra 30 minutter til 1 time avhengig av hvor tykke Spareribsene er.

Dsc 0292 3

Steg 7

Server rykende varme sammen med enda mer BBQ saus og annet tilbehør du liker. Dette er en skikkelig snadder rett, men husk å sette frem godt med servietter for dette er litt grisete å spise. Se videoinstruksjon for ekstra veiledning.