Grisegod grillmat! - Hvordan lage Porchetta

Jeg er hekta på denne deilige, billige og ekstremt saftige Italienske retten.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 kg tynnribbe
  • 5 stk kinahvitløk
  • 1 dl revet sitronskall
  • 1 ss nykvernet pepper
  • 1 ss maldonsalt
  • 2 ts fennikelfrø
  • 1 ts chilifrø
  • 1 bunt finhakket bladpersille
  • 1 håndfull finhakket estragon
  • 1 håndfull finahakket salvie
Ingredienser

Porchetta er en tradisjonell Italiensk rett. Dette er den perfekte metoden for å benytte seg av en billig råvare og skape noe som er fantastisk godt!Italienerne spiser denne retter varm eller kald og serveres gjerne mellom ciabatta. Det er smakfullt, ekstremt saftig og gøy å lage. Enkelt er det også. Jeg har lagd denne retten på en kullgrill, men det går også å bruke stekeovnen. Jeg har ikke smakt en mer saftig ribbe noen gang med en mer crispy svor.

Porchetta 1

Steg 1

Start med å fjerne eventuelle bein fra ribben eller be de gjøre det i butikken. Du må forberede denne retten dagen før du skal grille og servere Porchettaen. Dette for at smakene skal sette seg godt i kjøttet.

Porchetta 4

Steg 2

Start med å skjære forsiktig med en skarp kniv i midten av kjøttet. På denne måten blir kjøttet dobbelt så stort. Du skal brette ut kjøttet så det blir plass til mere smak og for å få den fantastiske "rullen" på kjøttet. Dette er ikke vanskelig, men bruk litt god tid så du klarer å beholde stykket i en bit. Skjær opp svoren i pene striper med ca 1 fingers mellomrom.

Porchetta 5

Steg 3

Nå er det bare å legge stykket med svoren ned mot benken og strø på med rikelig med salt og nykvernet pepper. Kutt opp urtene og løken og legg klart på en fjøl. Fordel urtene og løken over hele stykket og gni det inn mot kjøttet. Grisen fortjener en siste liten massasje :-)

Porchetta 6

Steg 4

Rull stramt sammen hele siden og bind sammen. Svoren skal havne som det ytterste laget.

Porchetta 7

Steg 5

Når du binder sammen denne anbefaler jeg å binde tråden der du har skjært opp svoren. Husk å binde opp siden også. Det er viktig at den holder en fin fasong. Nå er den klar for å få enda litt mer salt og pepper på utsiden. Rull Porchetta`n i plastfolie og legg i kjøleskapet i 1 dag.

Porchetta 8

Steg 6

Ta den ut av kjøleskapet ca 2 timer før du skal begynne å grille. Husk å fjerne plastfolien.

Steg 7

Grilles på indirekte varme i 3-4 timer. Prøv å hold temperaturen på grillen under 140 grader. Grilles til en kjernetemperatur på ca 75 grader. La hvile i 20 minutter før du skjærer den opp. Server og nyt!

Porchetta 9

Steg 8

Porchetta 10
Porchetta 11