Sponset av Weber

Spicy blåskjell på grillen - enkelt og utrolig godt!!

Jeg elsker å lage mat utendørs!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 nett blåskjell
  • 100 gram smør
  • 8 fedd hvitløk
  • 2 ts paprika
  • 2 ts cayennepepper
  • 1 ts chiliflakes
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss tomatpure
  • 1 håndfull finhakket persille
  • 2 dl eplejuice / hvitvin
  • 1 dl kremfløte
  • 1 stk sitron
  • Server med godt brød
Ingredienser

Blåskjell er utrolig godt, billig og kjøpe og tar kort tid å lage. Den kombinasjonen er jo bare å være takknemlig for. Her lager jeg blåskjell på grillen i en kremet spicy saus. Server med godt brød så du får med all den gode sausen og du har et supert måltid laget på få minutter.

Steg 1

Når du skal lage mat ute er forberedelsene viktig. Når du har alt klart er det bare å kose seg ved grillen og lage et nydelig måltid uten stress. Det er viktig når du har blåskjell at du legger de i vann, fjerner eventuelle skjell med skader eller som ikke er bra. Legg blåskjellene i en skål når du er ferdig med dette. Jeg kutter opp alt jeg trenger og måler opp de ulike ingrediensene. Legg alt på et fat og ta med til grillen.

Spicy Blaskjell

Steg 2

Denne oppskriften kan lages på alle typer griller. Her er det viktig å ha høy varme og enten lokk til grillen eller kjelen. Bruk en panne eller kjele som tåler og være direkte på grillen. Fyr opp grillen så den er veldig varm før du starter.

Spicy Blaskjell 2

Steg 3

Start med å legge pannen midt over varmen på grillen og legg i smør. Så legger du i hvitløk, krydder, tomatpure og blander dette godt sammen. La dette frese i noen minutter mens du rører av og til.

Spicy Blaskjell 3

Steg 4

Hell deretter på eplejuice/ hvitvin og en litt fløte. Når dette koker opp legger du blåskjellene på i panna, rører om og lukker lokket til grillen. Hvis du har en grill uten lokk kan du legge et lokk eller folie på pannen.

Spicy Blaskjell 4

Steg 5

Nå er det bare å vente i noen minutter til blåskjellene har dampet klare og åpnet seg. Tiden her vil varierere noe etter hvor varmt det er på grillen. Når blåskjellene har åpnet seg rører jeg et par ganger i kjelen så alle skjellene fyller seg med den gode sausen. Hell over finhakket persille og litt sitronsaft og hell over i bollen du skal servere retten i.

Spicy Blaskjell 7

Steg 6

Server rykende varmt med litt godt brød ved siden av. Brødet er viktig for å få meg seg all denne gode sausen. Det er også godt å servere sammen med pommes frites og aioli. Håper du har lyst til å prøve denne gode retten. Lykke til.

Spicy Blaskjell 5