Sponset av Weber
![](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5_2022-02-27-125530_jvhy.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=99e8f2c32c2936c72c7b66257293f59e 700w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5_2022-02-27-125530_jvhy.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=b0321ba1dc02acf12a5e81bd2d10cf5e 800w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5_2022-02-27-125530_jvhy.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=ba08e1371510a62e590e52dfd24e8b1e 900w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5_2022-02-27-125530_jvhy.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=e9a7b8b630f230ab0d62522ddb74aadb 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5_2022-02-27-125530_jvhy.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=2bbd8a8e001a2214f3b823862d9d1310 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5_2022-02-27-125530_jvhy.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=8b2a0d59b7e55780dba78cde5f95f962 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5_2022-02-27-125530_jvhy.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=d7d901c7144b02c80dd53895868eb149 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5_2022-02-27-125530_jvhy.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=11bbee7077ccb54ecfca5a5efe864ee0 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5_2022-02-27-125530_jvhy.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=5874aaff2b573e3ac8f50e98d9d70219 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5_2022-02-27-125530_jvhy.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=1d332f3cba7fe967cb9a7ef07c32bbbd 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5_2022-02-27-125530_jvhy.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=10a503be7c3e341c2d9fd737d5c02813 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5_2022-02-27-125530_jvhy.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=d8c33bebf0b3022a76a5241f7b13b265 1800w)
Spicy blåskjell på grillen - enkelt og utrolig godt!!
Jeg elsker å lage mat utendørs!
Ingredienser
- 1 nett blåskjell
- 100 gram smør
- 8 fedd hvitløk
- 2 ts paprika
- 2 ts cayennepepper
- 1 ts chiliflakes
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts sukker
- 2 ss tomatpure
- 1 håndfull finhakket persille
- 2 dl eplejuice / hvitvin
- 1 dl kremfløte
- 1 stk sitron
- Server med godt brød
Blåskjell er utrolig godt, billig og kjøpe og tar kort tid å lage. Den kombinasjonen er jo bare å være takknemlig for. Her lager jeg blåskjell på grillen i en kremet spicy saus. Server med godt brød så du får med all den gode sausen og du har et supert måltid laget på få minutter.
Steg 1
Når du skal lage mat ute er forberedelsene viktig. Når du har alt klart er det bare å kose seg ved grillen og lage et nydelig måltid uten stress. Det er viktig når du har blåskjell at du legger de i vann, fjerner eventuelle skjell med skader eller som ikke er bra. Legg blåskjellene i en skål når du er ferdig med dette. Jeg kutter opp alt jeg trenger og måler opp de ulike ingrediensene. Legg alt på et fat og ta med til grillen.
![Spicy Blaskjell](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=23600f0b37fe88ab6ca77f2812434cce)
Steg 2
Denne oppskriften kan lages på alle typer griller. Her er det viktig å ha høy varme og enten lokk til grillen eller kjelen. Bruk en panne eller kjele som tåler og være direkte på grillen. Fyr opp grillen så den er veldig varm før du starter.
![Spicy Blaskjell 2](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9b832544908c682b6fe75ff89da10735)
Steg 3
Start med å legge pannen midt over varmen på grillen og legg i smør. Så legger du i hvitløk, krydder, tomatpure og blander dette godt sammen. La dette frese i noen minutter mens du rører av og til.
![Spicy Blaskjell 3](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2dd3c016583e0b6e98f05df3afe5a489)
Steg 4
Hell deretter på eplejuice/ hvitvin og en litt fløte. Når dette koker opp legger du blåskjellene på i panna, rører om og lukker lokket til grillen. Hvis du har en grill uten lokk kan du legge et lokk eller folie på pannen.
![Spicy Blaskjell 4](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c581f9d409577d23745fb766a30a6ba8)
Steg 5
Nå er det bare å vente i noen minutter til blåskjellene har dampet klare og åpnet seg. Tiden her vil varierere noe etter hvor varmt det er på grillen. Når blåskjellene har åpnet seg rører jeg et par ganger i kjelen så alle skjellene fyller seg med den gode sausen. Hell over finhakket persille og litt sitronsaft og hell over i bollen du skal servere retten i.
![Spicy Blaskjell 7](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b0e3c4719d9992c5262da44d0a594337)
Steg 6
Server rykende varmt med litt godt brød ved siden av. Brødet er viktig for å få meg seg all denne gode sausen. Det er også godt å servere sammen med pommes frites og aioli. Håper du har lyst til å prøve denne gode retten. Lykke til.
![Spicy Blaskjell 5](https://gladkokken.imgix.net/Spicy-Blaskjell-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3a5dca40b238affa6d2e84abdb046f53)