Oskar Burger - Dobbel cheese med karamellisert løk og syltemix

Vinnerburgeren fra Oskar Westerlin sin burger challenge!

Ingredienser

store burgere

Oskar Burger

  • 2 stk burgerbrød
  • 400 gram kvernet oksekjøtt /kjøttdeig
  • 4 skiver cheddarost
  • 4 ss karamellisert løk (oppskrift i link)
  • 0,5 stk rå løk (i syltynne skiver)
  • 2 ss hamburgerdressing
  • 4 ss syltemiks (se oppskrift under)

Syltemiks

  • 2 ss sylteagurk
  • 1 ss syltet jalapeños
  • 1 ss syltet bananchili

Hamburgerdressing (nok til 4 burgere)

  • 4 ss Heinz Majones
  • 2 ss Ketchup
  • 1 ss Amerikansk sennep
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts malt pepper
  • 3 ss finhakket sylteagurk
  • 6 dråper tabasco
Ingredienser

Etter denne burger konkurransen ble sluppet har jeg fått veldig mange meldinger om hvordan jeg lager denne. Derfor tenkte jeg dele oppskriften sammen med et matkurs hvor jeg viser hvordan jeg lager denne steg for steg. Se gratis matkurs nederst i denne oppskriften. Jeg digger gode burgere og har brukt mye tid siste året på å studere ulike burgere og teknikker for best resultatet. Her kan du prøve burgeren som vant konkurransen og fikk tilbakemeldingen: "Beste burgeren jeg har smakt i mitt liv"

Oskar salat 3

Steg 1

Når det kommer til burgerkjøttet anbefaler jeg å få tak i kvernet oksekjøtt med litt høyere fettprosent. Gjerne en blanding av ulike sorter som høyrygg, entrecote, brisket osv... Dette kan du skaffe hos slakteren eller på matbutikker med god service og en kjøttdisk. Det fungerer godt med vanlig kjøttdeig også, men ikke bruk karbonadedeig i denne oppskriften. Det blir litt for magert. Del kjøttet opp i 2 burgere av 100 gram hver. Press de runde og flate med hendene eller en presse hvis du har det. Det er viktig at burgeren når den er rå er ca 3 cm større enn burgerbrødet. Når du steker burgeren vil den krympe litt og passe perfekt til brødet. Krydre kjøttet med salt og pepper og legg vekk så lenge.

Steg 2

Skjær burgerbrødet i i to og smør på litt smør eller olje på begge brødene. Vil skal etterpå steke/riste brødene så de får en fin stekeskorpe. Dette gir bedre konsistens når du spiser den og hjelper på at dressing osv ikke renner inn i brødet og at det blir "soggy"

Steg 3

Karamellisert løk: Skjær løk i skiver og stek på medium varme i litt olje til løken blir helt gylden brun. Bruk litt salt og pepper på løken. Jeg

Syltynne skiver av løk: Skjær noen syltynne skiver av løk og legg i en egen bolle.

I burgeren kombinerer jeg rå løk og karamellisert løk.

Oskar salat 4

Steg 4

Syltemiks: Kutt opp sylteagruker, syltede gule bananchili og syltet jalapeños i biter. Chilien gir litt friskhet og spice til miksen. De viktigste her er sylteagurk og jalapeños.

Steg 5

Hvordan lage burgeren: Bruk en stekepanne eller stekebrett som jeg gjør i kurset. Start med å steke hamburgerbrødet til innsiden av brødet får en fin og gylden stekeskorpe. Ha alle tilbehørene klare når du begynner å steke burgeren. Stek burgerne på høy varme i litt olje. Når første siden er klar. (De skal få en skikkelig stekeskorpe) så snur du dem og legger cheddarost på begge burgerne. Legg nå den karamelliserte løken og den rå løken på samme burger. Prøv å fordel det jevnt. Så legger du den andre burgeren på toppen. Bruk gjerne et lokk en kort periode så osten smelter skikkelig.

Oskar salat 5

Steg 6

Hvordan sette sammen burgeren: Start med å legge burgerbunnen på en tallerken, smør over litt hamburgerdressing og legg på den doble burgeren med løkblandingen i midten. Legg nå på syltemiksen og topp med litt mer dressing før du setter toppen av burgerbrødet på plass.

Oskar salat kopi

Server gjerne burgeren med hansker! Dette er i følge Oskar en "albu dryppende burger som burde spises med hansker". Har du ikke hansker så server med litt ekstra servietter. I videoen under kan de se matkurset hvor jeg lager denne retten. Lykke til og nyt en deilig Oskar burger!