![](https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=ffbd1b0740b4e0a56b6e9efb5e85a64a 700w, https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=5cbbb150b4086c9e3731813c015bd3ff 800w, https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=830f3fdf8162beac9909b3bc8ae7d92f 900w, https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=8ad42eaf466a95466df318d3ba7fabc5 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=fd50fb1c1bf302a385737c9306241cd6 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=b40d069c378a3095a9585747fd250e35 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=e48063c5c54333d142abc5e98698fc48 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=4eb92c766eeac7c90d41c895f0cf9d88 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=17521a34a6fa6126495380382b93f2d7 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=20b7dee1aa5e99b089db6b5b8889d3ab 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=12082ca55acd73b682a98b50a513b12c 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=85680fa00b6c1157270584d45a0c9a87 1800w)
Oskar Burger - Dobbel cheese med karamellisert løk og syltemix
Vinnerburgeren fra Oskar Westerlin sin burger challenge!
Ingredienser
Oskar Burger
- 2 stk burgerbrød
- 400 gram kvernet oksekjøtt /kjøttdeig
- 4 skiver cheddarost
- 4 ss karamellisert løk (oppskrift i link)
- 0,5 stk rå løk (i syltynne skiver)
- 2 ss hamburgerdressing
- 4 ss syltemiks (se oppskrift under)
Syltemiks
- 2 ss sylteagurk
- 1 ss syltet jalapeños
- 1 ss syltet bananchili
Hamburgerdressing (nok til 4 burgere)
- 4 ss Heinz Majones
- 2 ss Ketchup
- 1 ss Amerikansk sennep
- 1 ts salt
- 0,5 ts sukker
- 0,5 ts malt pepper
- 3 ss finhakket sylteagurk
- 6 dråper tabasco
Etter denne burger konkurransen ble sluppet har jeg fått veldig mange meldinger om hvordan jeg lager denne. Derfor tenkte jeg dele oppskriften sammen med et matkurs hvor jeg viser hvordan jeg lager denne steg for steg. Se gratis matkurs nederst i denne oppskriften. Jeg digger gode burgere og har brukt mye tid siste året på å studere ulike burgere og teknikker for best resultatet. Her kan du prøve burgeren som vant konkurransen og fikk tilbakemeldingen: "Beste burgeren jeg har smakt i mitt liv"
![Oskar salat 3](https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7de552771823b9acb65ff789effa25a9)
Steg 1
Når det kommer til burgerkjøttet anbefaler jeg å få tak i kvernet oksekjøtt med litt høyere fettprosent. Gjerne en blanding av ulike sorter som høyrygg, entrecote, brisket osv... Dette kan du skaffe hos slakteren eller på matbutikker med god service og en kjøttdisk. Det fungerer godt med vanlig kjøttdeig også, men ikke bruk karbonadedeig i denne oppskriften. Det blir litt for magert. Del kjøttet opp i 2 burgere av 100 gram hver. Press de runde og flate med hendene eller en presse hvis du har det. Det er viktig at burgeren når den er rå er ca 3 cm større enn burgerbrødet. Når du steker burgeren vil den krympe litt og passe perfekt til brødet. Krydre kjøttet med salt og pepper og legg vekk så lenge.
Steg 2
Skjær burgerbrødet i i to og smør på litt smør eller olje på begge brødene. Vil skal etterpå steke/riste brødene så de får en fin stekeskorpe. Dette gir bedre konsistens når du spiser den og hjelper på at dressing osv ikke renner inn i brødet og at det blir "soggy"
Steg 3
Karamellisert løk: Skjær løk i skiver og stek på medium varme i litt olje til løken blir helt gylden brun. Bruk litt salt og pepper på løken. Jeg
Syltynne skiver av løk: Skjær noen syltynne skiver av løk og legg i en egen bolle.
I burgeren kombinerer jeg rå løk og karamellisert løk.
![Oskar salat 4](https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f789478fee586339233c4f2cec4dd6b7)
Steg 4
Syltemiks: Kutt opp sylteagruker, syltede gule bananchili og syltet jalapeños i biter. Chilien gir litt friskhet og spice til miksen. De viktigste her er sylteagurk og jalapeños.
Steg 5
Hvordan lage burgeren: Bruk en stekepanne eller stekebrett som jeg gjør i kurset. Start med å steke hamburgerbrødet til innsiden av brødet får en fin og gylden stekeskorpe. Ha alle tilbehørene klare når du begynner å steke burgeren. Stek burgerne på høy varme i litt olje. Når første siden er klar. (De skal få en skikkelig stekeskorpe) så snur du dem og legger cheddarost på begge burgerne. Legg nå den karamelliserte løken og den rå løken på samme burger. Prøv å fordel det jevnt. Så legger du den andre burgeren på toppen. Bruk gjerne et lokk en kort periode så osten smelter skikkelig.
![Oskar salat 5](https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cb094145baebe3c286895b0bd6a327a1)
Steg 6
Hvordan sette sammen burgeren: Start med å legge burgerbunnen på en tallerken, smør over litt hamburgerdressing og legg på den doble burgeren med løkblandingen i midten. Legg nå på syltemiksen og topp med litt mer dressing før du setter toppen av burgerbrødet på plass.
![Oskar salat kopi](https://gladkokken.imgix.net/Oskar-salat-kopi.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=33e66663965d15ecbf95108f101889d1)
Server gjerne burgeren med hansker! Dette er i følge Oskar en "albu dryppende burger som burde spises med hansker". Har du ikke hansker så server med litt ekstra servietter. I videoen under kan de se matkurset hvor jeg lager denne retten. Lykke til og nyt en deilig Oskar burger!