Pasta Arrabiata er Italiensk hverdagsmat - enkelt, billig og veldig godt!

Denne klassiske Italienske retten har sin opprinnelse fra området rundt Roma. Arrabiata betyr sinna på Italiensk og henviser sikkert til at det er en del chili i denne retten.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 gram pasta av god kvalitet
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 3 ss Extra virgin olivenolje
  • 2 stk rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron
  • 1 håndfull fersk persille
  • 3 ss revet parmesan
  • 1 ts sukker
  • 3 ss kokevann fra pasta
  • salt og pepper
Ingredienser

Med enkle retter som dette som har få nigredisener er det veldig viktig at du har gode ingredienser. En god pasta og extra virgin olivenolje er et must. Det er best når du bruker skruer eller penne for da fyller det seg med saus i alle kriker og kroker på pastaen. En enkel og god vegetarrett som er rask å lage å derfor passer ypperlig som hverdagsmiddag.

Dsc 0153

Steg 1

Start med å finne frem en stor kjele og en stekepanne med høy kant. Kok opp vannet og tilsett litt salt før du tilsetter pastaen. I stekepannen tilsetter du olivenolje, chili, hvitløk og sitronzest. La putre i noen minutter på medium varme.

Steg 2

Tilsett gode hermetiske tomater sammen med oljen og la koke på medium varme. Tilsett litt revet parmesan, sukker og salt. Spe på med 1-2 ss av kokevannet fra pastaen.

Steg 3

Når pastaen er klar heller du av vannet og legger pastaen sammen med sausen. Legg på finhakket fersk persille og skvis over saften av 1/2 sitron. Rør godt rundt så alle kriker og kroker av pastaen er dekket med saus. Legg over på en tallerken og server. Topp gjerne med litt ekstra parmesan.

Jeg har laget en film som viser deg på 1 minutt hvordan du lager denne retten. En god, billig og rask hverdagsmiddag.