Pasta Carbonara "juksevariant" - Enkelt og perfekt!
Pasta Carbonara er så godt! Dette er vel en av de mest kjente pastarettene som finnes og lages på utallig forskjellige måter. Her kommer en "hverdagsversjon" av denne retten hvor jeg tilpasset råvarene til noe du finner på alle butikker. Her bruker jeg også en skvett fløte noe som ikke er med i den opprinnelige oppskriften, men blir utrolig godt!
Ingredienser
- 2 stk sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili uten frø
- 1 ss olivenolje
- 1,5 dl kremfløte
- 300 gram bacon / pancetta
- 50 gram parmesanost
- 2 stk eggeplommer
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- Spagetti av god kvalitet.
Steg 1
Jeg starter med å sette på en kjele med vann til spagettien. I vannet tar du litt olje og godt med salt. Når spagettien koker kan du gjøre i stand resten av retten. Finn frem en stor stekepanne og tilsett litt god olivenolje. Start med å steke baconet sprøtt og legg over på tørkepapir så fettet renner av.
Steg 2
Jeg steker sjalottløk, chili og hvitløk på medium varme i resten av fettet fra baconet i pannen.
Steg 3
Tilsett deretter fløten og la denne koke litt inn sammen med løken. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Steg 4
Riv opp parmesan og separer egg så du får 2 eggeplommer.
Steg 5
Finhakk litt basilikum og nå er du klar til å gjøre ferdig retten. Det som er viktig med en carbonara er at du serverer den rett etter den er ferdig. Dette er ikke en rett som blir veldig god hvis den må stå lenge før den serveres. Når spagettien er ferdig skyller du av vannet og legger spagettien i stekepanna sammen med fløte og løk blandingen. Legg på revet parmesan, eggeplommer og basilikum.
Bland godt sammen og legg opp på en tallerken. strø over finhakket sprø bacon. Pynt med litt mer parmesan, basilikum og hell over litt god olivenolje. Avslutt med litt nykvernet pepper. Dette er en fantastisk pastarett og jeg synes denne metoden gir det beste resultatet. Lykke til.