Focaccia er et ovnsstekt og saftig Italiensk brød. Brødet passer som tilbehør til en salat, til pasta eller rett å slett uten noe mer til. Den deilige sprø salte skorpen og det saftige brødet er utrolig godt å dyppe i litt aioli eller bruk det til å lage fantastiske sandwicher.

Ingredienser

stor Focaccia
  • 1 kg hvetemel
  • 1 liter vann
  • 1 pakke fersk gjær
  • 3 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 håndfull fersk rosmarin
  • 1 lite glass gode oliven
  • maldon salt
Ingredienser

Det er utrolig enkelt å lage Focaccia. Dette er grunnoppskriften og så kan du gjerne prøve med forskjellige smaker. De vanligste smakene er olivenolje, salt, oliven, rosmarin, chili, feta ost eller soltørkede tomater. Bruk dine favorittsmaker.

Steg 1

Start med å helle 1 liter vann i kjøkkenmaskinen og tilsett pakken med gjær. Husk å bruke temperert vann. Vann som er ca 37 grader. Sett på kjøkkenmaskinen et par minutter så gjæren løser seg opp. Stopp maskinen og hell oppi 1 kg mel, 10 gram salt og olivenolje. Kjør maskinen på medium hastighet i 15 minutter til røren er helt glatt. Sett bollen på et lunt sted og la heve i 40 minutter. Da hever røren til ca dobbel størrelse.

Dsc 0184
Dsc 0185

Steg 2

Gjør klar en langpanne med bakepapir i bunn. Hell på litt olivenolje og strø litt salt på bakepapiret. Dette gir en mer sprø bunn med deilig smak av salt. Hell røren i formen og legg på oliven, soltørkede tomater eller de smakene du valgte. Avslutt med å ta på litt olivenolje og strø på litt salt. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft og sett formen inn. La den steke i 20-25 minutter og legg på en rist for å avkjøle seg.

Dsc 0193

Da er focacciaen klar! hvis oppskriften ble stor kan du fint fryse ned halve. Hvis du gjør dette tin den i kjøleskap før bruk neste gang og varm i ovnen.

Dsc 0213

Her kan du se en instruksjonsvideo som vider hvordan du lager denne retten

Dsc 0215 2