Hvitløksbrød med parmesan og chili - Enkelt og veldig godt!
Crispy, saftige og fulle av smak!
Ingredienser
- 1 stk loff
- 200 gram meierismør
- 1 ts maldonsalt
- 3 ts chiliflakes
- 5 fedd hvitløk
- 50 gram parmesan
- 0,5 stk sitron (skall og saft)
- 1 håndfull fersk bladpersille
- litt nykvernet pepper
Det er mange retter hvor det passer utmerket med hvitløksbrød som tilbehør. Du kan lage alt fra bunn av, men denne metoden med ferdig loff som stekes med hvitløkssmør, ost og chili blir magisk gode! Her skal jeg vise deg hvordan jeg lager disse herlige hvitløksbrødene.
Steg 1
Start med å blande romtemperert smør med salt, hvitløk, chiliflakes, nykvernet pepper, sitronskall og sitronsaft. Smak deg til og juster så du får en perfekt smak for deg. Du kan også varierer med andre sorter krydder, men fersk hvitløk må til!
Steg 2
Skjær hele loffen på langs og legg på et brett. Smør på rikelig med smør og pass på og få med på kantene også. Strø over revet parmesan og litt mer chiliflakes.
Steg 3
Stek i ovnen på 230 grader i ca 15 minutter til de begynner å få farge og bli litt sprø.
Steg 4
Strø over finhakket persille og skjær opp i tynne strimler. Legg alt over i en bolle elller et serveringsfat og server. En veldig enkel metode, men resultatet blir utrolig bra! Lykke til.