Sponset av Willja Havreris

Grill risotto - Det perfekte tilbehøret til grillmaten

Deilig tilbehør laget med havreris

Ingredienser

porsjoner
  • 4,5 dl Willja Havreris
  • 7 dl kyllingkraft /grønnsakskraft
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 1 stk løk
  • 3 stk sjalottløk
  • 200 gram Gresk/ tyrkisk yoghurt

Krydderblanding

  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt

Grønnsaker

  • 1 stk agurk
  • 10 stk småtomater
  • 1 håndfull koriander
  • 1 dl granateple kjerner
  • 1 stk rød chili
Ingredienser

Nå er det grillsesong og dette tilbehøret kan du bruke til fisk, kylling, okse eller svin. Retten ble så god at den også kan serveres alene. Jeg har brukt kyllingkraft i oppskriften, men hvis du ønsker at dette skal være et vegetartilbehør kan du bytte med grønnsakskraft. De gode krydderne gir en herlig smak og yoghurten gjør risottoen "kremet" og veldig god. Denne må du prøve. Jeg har også laget en video som viser hvordan jeg lager hele retten. Denne finner du nederst i oppskriften.

Havreris

Steg 1

Start med å finkutte løk, sjalottløk, chili og hvitløk. Mål opp ønsket mengde med havreris og kraft.

Havreris 3

Steg 2

Finn frem en panne og legg i smør og nøytral olje. Legg i løkblandingen og stek til den blir blank og myk. Hell i havrerisen og bland godt. Hell over kraften og krydderne. Nå skal denne få småkoke i ca 13 minutter. Rør om av og til så ingenting brenner seg.

Havreris 4
Havreris 5
Havreris 8

Steg 3

Når havrerisen står å koker kutter jeg opp grønnsakene og måler opp yoghurt.

Havreris 7

Steg 4

Når havrerisen er ferdig heller jeg denne i en bolle og lar den avkjøle seg i noen minutter. Hell over yoghurt og bland godt sammen. Dette gir deg en veldig saftig og "kremet" risotto. Hell i grønnsakene, men spar litt for pynt til slutt.

Havreris 9
Havreris 10

Steg 5

Bland godt sammen og hell over på et serveringsfat eller i en bolle. Pynt med de resterende grønnsakene og server. Dette var magisk godt!! Lykke til.

Havreris 14