![](https://gladkokken.imgix.net/Havreris-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=179d145a24f91ce92d92eebe9c4bf807 700w, https://gladkokken.imgix.net/Havreris-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=4e737ab3b1e1a484ee911f58bcd89c37 800w, https://gladkokken.imgix.net/Havreris-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=9e1ecc8851c0d9788bc0f37fb26c6009 900w, https://gladkokken.imgix.net/Havreris-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=0a7d3c38e949eaee4e842c781b8e6a17 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Havreris-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=9a989cd7272eaef8823a8f5a06020699 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Havreris-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=be4949b901b404b039455398061622d2 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Havreris-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=cf65b884bbde3723853ffb997b9e1b4b 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Havreris-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=1558983065afd74e950f7c2400951fea 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Havreris-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=80356e44ebc37be1a5ddce4c45cf1ce6 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Havreris-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=11d40ecd7952c7bee1500d2047320292 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Havreris-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=586586447744794a2a3a33c6460a1907 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Havreris-13.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=270fc5df9ede6258627805c5cad0a2ff 1800w)
Grill risotto - Det perfekte tilbehøret til grillmaten
Deilig tilbehør laget med havreris
Ingredienser
- 4,5 dl Willja Havreris
- 7 dl kyllingkraft /grønnsakskraft
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk chili
- 1 stk løk
- 3 stk sjalottløk
- 200 gram Gresk/ tyrkisk yoghurt
Krydderblanding
- 1 ss gurkemeie
- 1 ss garam masala
- 2 ts spisskummen
- 1 ts chilipulver
- 1 ts salt
Grønnsaker
- 1 stk agurk
- 10 stk småtomater
- 1 håndfull koriander
- 1 dl granateple kjerner
- 1 stk rød chili
Nå er det grillsesong og dette tilbehøret kan du bruke til fisk, kylling, okse eller svin. Retten ble så god at den også kan serveres alene. Jeg har brukt kyllingkraft i oppskriften, men hvis du ønsker at dette skal være et vegetartilbehør kan du bytte med grønnsakskraft. De gode krydderne gir en herlig smak og yoghurten gjør risottoen "kremet" og veldig god. Denne må du prøve. Jeg har også laget en video som viser hvordan jeg lager hele retten. Denne finner du nederst i oppskriften.
![Havreris](https://gladkokken.imgix.net/Havreris_2022-05-20-123406_nxmd.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=207a8038d038b45c211757df208a61e3)
Steg 1
Start med å finkutte løk, sjalottløk, chili og hvitløk. Mål opp ønsket mengde med havreris og kraft.
![Havreris 3](https://gladkokken.imgix.net/Havreris-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=94ff8c20af2b1fdf167d404d21ffed64)
Steg 2
Finn frem en panne og legg i smør og nøytral olje. Legg i løkblandingen og stek til den blir blank og myk. Hell i havrerisen og bland godt. Hell over kraften og krydderne. Nå skal denne få småkoke i ca 13 minutter. Rør om av og til så ingenting brenner seg.
![Havreris 4](https://gladkokken.imgix.net/Havreris-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6657eec27df02692f8732f02933970a6)
![Havreris 5](https://gladkokken.imgix.net/Havreris-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2279d9d30678f07995aa977d50611281)
![Havreris 8](https://gladkokken.imgix.net/Havreris-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c60907901f1c3cf6334c81a047ac5f2a)
Steg 3
Når havrerisen står å koker kutter jeg opp grønnsakene og måler opp yoghurt.
![Havreris 7](https://gladkokken.imgix.net/Havreris-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4b45b3b6fd05c0766d146b0147d5d5b7)
Steg 4
Når havrerisen er ferdig heller jeg denne i en bolle og lar den avkjøle seg i noen minutter. Hell over yoghurt og bland godt sammen. Dette gir deg en veldig saftig og "kremet" risotto. Hell i grønnsakene, men spar litt for pynt til slutt.
![Havreris 9](https://gladkokken.imgix.net/Havreris-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=97e3e7634473a8597f1c66fcc793fd3b)
![Havreris 10](https://gladkokken.imgix.net/Havreris-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6f8e8aec18b9eff791f39f1f7a345284)
Steg 5
Bland godt sammen og hell over på et serveringsfat eller i en bolle. Pynt med de resterende grønnsakene og server. Dette var magisk godt!! Lykke til.
![Havreris 14](https://gladkokken.imgix.net/Havreris-14.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1f0b9800e18e6a4771a3cabc23a789be)