Vegetarlasagne - Den perfekte kjøttfrie lasagne!

Ostesaus, tomatsaus, pesto og masse grønnsaker!

Ingredienser

porsjoner

Vegetarlasagne

  • Pastaplater
  • ostesaus (oppskrift under)
  • tomatsaus (oppskrift under)
  • stekte grønnsaker (oppskrift under)
  • 8 ss pesto (se egen link)
  • 100 gram jarlsberg
  • 2 stk fersk mozarella
  • 100 gram ridderost
  • 100 gram parmesan

Ostesaus

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl h-melk
  • 50 gram parmesan
  • 50 gram ridderost
  • 0,5 ts malt muskat
  • litt salt

Stekte grønnsaker

  • 1 stk løk
  • 1 stk aubergin
  • 1 stk squash
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk fennikel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ts olivenolje
  • 1 ts balsamico

tomatsaus

  • 5 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpure
  • 2 dl rødvin / 1 ss eddik.
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • salt og sukker
  • 1 ts chiliflakes
Ingredienser

Når jeg serverer denne så er det ingen som savner kjøtt. I denne oppskriften viser jeg mine triks for hvordan du lager en perfekt Lasagne uten kjøtt. Jeg bruker masse stekte grønnsaker, en hjemmelaget pesto og en nydelig ostesaus. Når dette blir lagt lag på lag med pasta i mellom blir det utrolig godt.

Steg 1

I denne Lasagnen er det flere sauser og masse grønnsaker. Det fine er at du kan gjøre i stand alt i god tid før servering eller dagen før. Jeg starter med grønnsakene. Vask alle grønnsakene og kutt i terninger eller skiver. Legg på et stekebrett og hell over olivenolje og balsamico. Krydre med salt, pepper og sukker og sett i en forvarmet ovn på 200 grader. De trenger ca 30 minutter. Legg de over i en bolle.

Vegetar lasagne
Vegetar lasagne 3
Vegetar lasagne 7

Steg 2

Tomatsausen lager jeg ved å finne frem en stekepanne. Tilsett olivenolje og sett på medium varme. Finkutt løk og hvitløk og stek i pannen til løken har blitt myk.Tilsett tomatpure og stek i noen minutter til. Hell deretter i rødvin og la denne koke ned til væsken nesten er borte. Tilsett de hermetiske tomatene og smak til med salt, sukker og chiliflakes. La småkoke i 10 minutter og legg over i en bolle.

Vegetar lasagne 5
Vegetar lasagne 6

Steg 3

Pesto kan kjøpes ferdig, men aller best er det om du lager det selv. Det smaker mer og det er lett å lage. Jeg legger ved link her til hjemmelaget pesto. Hjemmelaget Pesto - Kanskje den mest kjente dressingen fra Italia.

Vegetar lasagne 4

Steg 4

Når det kommer til oster kan du velge litt selv, men jeg liker veldig godt kombinasjonen av parmesan, ridderost og jarlsberg. I tillegg bruker jeg fersk mozzarella. Riv opp og gjør klart. Jeg bruker litt av osten i ostesausen og resten mellom lagene og til topping.

Vegetar lasagne 9

Steg 5

Å lage ostesausen er som å lage en vanlig hvitsaus. Start med å smelte smør i en kjele. Tilsett hvetemel og pisk sammen til en jevn masse. Spe på med melk og smakt til med salt og litt malt muskat. Legg i litt av den revne osten og skru ned varmen.

Steg 6

Nå gjenstår den morsomste delen bortsett fra å spise den. Det er å sette den sammen. Start med litt saus og så legg på plater, mer saus, grønnsaker, nøtter, pesto og nytt lag med pasta. Jeg fordeler så jeg får 4-5 lag med pasta. Det blir ekstra godt hvis du legger litt ost mellom noen av lagene også. Avslutt med ostesaus, pesto og revet ost. Jeg liker å ta på noen dråper olivenolje og litt nykvernet pepper.

Vegetar lasagne 10

Steg 7

Stek i ca 30 minutter på 200 grader. La den hvile i 15 minutter før du skjærer den opp. Nå kan du nyte en fantastisk god lasagne uten kjøtt. Det ligger også en instruksjonsfilm på min Instagram profil. Lykke til.

Vegetar lasagne 12
Vegetar lasagne 13