![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0342.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c4b9b2593bfe6fbe679d876d95b045c5 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0342.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=d5056eec7021234c318dc991e2d3be3d 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0342.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=b12e1863f00f7acd530ecfa500ae93ce 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0342.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=b996330006c9620bc676e52917f659a1 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0342.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=570dfcf62c4f410e598f78702a5e3e2b 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0342.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=8cc343abb9d58a282556a46f1a05d79f 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0342.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c0e77af99fefca07e3f67530d80323d5 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0342.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=f64f68329dbe0c703eb3267c073c2392 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0342.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=e89838639e331f9f84a33a7e5b5dd1f5 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0342.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=f292d8cc9081a5e48b437bb2c319f346 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0342.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=131599a4b8e6f4a647c5fe66f475bb1f 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0342.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=5d663ecea7a8cbdc3449fc4bd63b493b 1800w)
Hjemmelaget Pesto - Kanskje den mest kjente dressingen fra Italia.
Du får aldri kjøpt så god pesto som det du kan lage selv.
Ingredienser
- 1 plante fersk basilikum
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss pinjekjerner
- 2 dl extra virgin olivenolje
- 25 gram revet parmesan
- litt sitronsaft
- salt og pepper
Pesto med masse fersk basilikum, parmesan og god olivenolje blir en veldig god dressing. Passer ypperlig som dipp/dressing til et Italiensk måltid eller sammen med pasta. Her er min oppskrift på denne klassikeren. Det fungerer å bruke en blender eller liknende, men skal du ha den aller beste smaken og konsistensen må du bruke en morter som knuser og presser de gode smakene sammen.
Steg 1
Start med å legge hvitløken sammen med salt i morteren og knus til en pure. Tilsett pinjekjerner og knus sammen med hvitløken.
Steg 2
Legg i så mye basilikum du har plass til og knus sammen med resten. Dette gjør du til du har brukt opp all basilikumen. Riv parmesan og tilsett i sammen med resten knus videre til du får en jevn pesto.
![Dsc 0337 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0337-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4834955f159c67962a13271d6f080f67)
Steg 3
Spe på med olivenoljen litt og litt og bland sammen. Avslutt med å smake til med litt sitronsaft, salt og pepper.
![Dsc 0340 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4a92ad32c6813815417a0a74e35cdbd0)
Steg 4
Nå er pestoen klar for servering! Lykke til og nyt. Her kan du se en rask video om hvordan jeg lager den.