Hjemmelaget Pesto - Kanskje den mest kjente dressingen fra Italia.
Du får aldri kjøpt så god pesto som det du kan lage selv.
Ingredienser
- 1 plante fersk basilikum
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss pinjekjerner
- 2 dl extra virgin olivenolje
- 25 gram revet parmesan
- litt sitronsaft
- salt og pepper
Pesto med masse fersk basilikum, parmesan og god olivenolje blir en veldig god dressing. Passer ypperlig som dipp/dressing til et Italiensk måltid eller sammen med pasta. Her er min oppskrift på denne klassikeren. Det fungerer å bruke en blender eller liknende, men skal du ha den aller beste smaken og konsistensen må du bruke en morter som knuser og presser de gode smakene sammen.
Steg 1
Start med å legge hvitløken sammen med salt i morteren og knus til en pure. Tilsett pinjekjerner og knus sammen med hvitløken.
Steg 2
Legg i så mye basilikum du har plass til og knus sammen med resten. Dette gjør du til du har brukt opp all basilikumen. Riv parmesan og tilsett i sammen med resten knus videre til du får en jevn pesto.
Steg 3
Spe på med olivenoljen litt og litt og bland sammen. Avslutt med å smake til med litt sitronsaft, salt og pepper.
Steg 4
Nå er pestoen klar for servering! Lykke til og nyt. Her kan du se en rask video om hvordan jeg lager den.