Hjemmelaget Pesto - Kanskje den mest kjente dressingen fra Italia.

Du får aldri kjøpt så god pesto som det du kan lage selv.

Ingredienser

lite syltetøyglass
  • 1 plante fersk basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss pinjekjerner
  • 2 dl extra virgin olivenolje
  • 25 gram revet parmesan
  • litt sitronsaft
  • salt og pepper
Ingredienser

Pesto med masse fersk basilikum, parmesan og god olivenolje blir en veldig god dressing. Passer ypperlig som dipp/dressing til et Italiensk måltid eller sammen med pasta. Her er min oppskrift på denne klassikeren. Det fungerer å bruke en blender eller liknende, men skal du ha den aller beste smaken og konsistensen må du bruke en morter som knuser og presser de gode smakene sammen.

Steg 1

Start med å legge hvitløken sammen med salt i morteren og knus til en pure. Tilsett pinjekjerner og knus sammen med hvitløken.

Steg 2

Legg i så mye basilikum du har plass til og knus sammen med resten. Dette gjør du til du har brukt opp all basilikumen. Riv parmesan og tilsett i sammen med resten knus videre til du får en jevn pesto.

Dsc 0337 2

Steg 3

Spe på med olivenoljen litt og litt og bland sammen. Avslutt med å smake til med litt sitronsaft, salt og pepper.

Dsc 0340 3

Steg 4

Nå er pestoen klar for servering! Lykke til og nyt. Her kan du se en rask video om hvordan jeg lager den.