Gremolata - Italiensk urtemiks - Perfekt til lam og kalv
Lukten av Gremolata fyller kjøkkenet med glede!
Ingredienser
- 1 bunt bladpersille
- 4 fedd hvitløk
- 2 stk sitron (kun skallet)
Denne tradisjonelle miksen av persille, hvitløk og sitronskall er utrolig godt til lam, kalv og flere typer kjøtt. Det tar 5 minutter å lage, men hever smaken på retten med mange hakk. Dette er standard tilbehør til den klassiske Italienske retten Ossobuco, men jeg liker å bruke dette på flere retter. Deilig kombinasjon av syre, hvitløk og persille. Dette tilfredsstiller ikke bare smakssansene, men lukter veldig godt og pynter opp retten.
Steg 1
Her trengs det ikke mye forklaring. Finn frem en ren skjærefjøl og finkutt persille og hvitløk. Riv av skallet av sitronen og finkutt dette også. Bland godt sammen og hell i et glass. Ta over plastfolie frem til servering.