![](https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=03e86e6829586a010e8c40a081fce7c0 700w, https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=181e51e583135804428afaaa532e7192 800w, https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=01a10c6869860a29c42e3c174c81f09a 900w, https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=5dcc6393c5c776b8aeeedb1b576c4c8f 1000w, https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=b07faa63e214ca85d1d7c501a28d9fcc 1100w, https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=b9c631818d4e8fea50c9d7285697a21b 1200w, https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=122c873a9bb9a9435a049a8345260b97 1300w, https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=31309a1a0d04e3df9e4666f8e556b75f 1400w, https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=473d32469292401ad4b41b17542fb4fb 1500w, https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=fb2a859164575ef678745fab93baa931 1600w, https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=047e9c36c7bcc5de3e444e9e09505d7e 1700w, https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=798f92d8d5abc256351394abfbfd2190 1800w)
Lammeskank - etter noen timer i ovnen smaker det himmelsk.
Lammeskank er en billig og populær råvare. Når du først gir dette stykket noen timer i ovnen med gode smaker blir det utrolig godt!
Ingredienser
Lammet
- 4 stk lammeskank
- 3 stk gulrøtter
- 0,5 stk sellerirot
- 2 stk stangselleri (stenger)
- 1 stk løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk rød chilli uten frø
- 2 dl hvitvin
- 0,5 liter lammefond eller kraft
- 1 boks hermetiskse tomater
- 2 ss nøytral olje til steking
- 2 ss smør til steking
Krydderblandingen
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ts knust koriander
- 2 ts spisskummen
- 1 ss paprika
- 1 ss fersk rosmarin
- 1 ss fersk timian
Gremolata
- 1 bunt fersk bladpersille
- 2 stk sitron (bare skallet)
- 5 fedd hvitløk
Lammeskank er leggen til lammet. En litt trå muskel, men med litt tid blir dette så saftig og mørt. Det er ikke noe mer jobb å lage lammeskanker, det tar bare litt mer tid. Server med Gremolata og noen gode poteter så er dette virkelig et festmåltid. Du får gleden av lukten som sprer seg fra ovnen lenge før du skal spise middag. Det er bare å glede seg. Kjøp Lammeskanker av god kvalitet og som ikke har vært frossen.
![Avokado og bacon 8](https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4512709dac8edbf1a6c0e27cdf078db4)
Steg 1
Start med å krydre lammeskankene i godt med salt og pepper. Finn frem en stor god stekepanne og stek lammeskankene på høy varme til de får litt stekeskorpe i pannen. Når de er ferdig stekt legger du de pent til side på en tallerken.
![Avokado og bacon 9](https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=724d9773d6d148059243633ab26b15d9)
![Avokado og bacon 10](https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c08831d988cb1d942c7e7842d77fb402)
Steg 2
I samme pannen tilsetter jeg finhakkede gulrøtter, løk, selleri, stangselleri, hvitløk og krydder. Stek i olje på middels varme i noen minutter til det blir litt mykere å får en gylden farge. Da heller du oppi hvitvinen, lammekraft og hermetiske tomater. La dette koke i noen minutter
![Avokado og bacon 11](https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e658158a50c95c30f4cf53cf759c0915)
Steg 3
Finn frem en stor form og sett ovnen på 150 grader. Legg halvparten av sausen fra gryta i bunn av formen og plasser de stekte lammeskankene godt ned i sausen. Hell over resten av sausen og bruke en skje og pass på at alle skankene har fått godt med saus på seg. Dekk til formen med folie. Det skal være helt tett. Sett i oven og slapp av. Her skal de stå å kose i seg i 2,5 timer. Så det kan være smart å vente med å sette inn formen i ovnen til ca 2,5 timer før du skal servere den. Da kommer de rykende ut av ovnen og klar for servering.
![Avokado og bacon 12](https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-12.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2d39448158416ee11c981011f515fe94)
Steg 4
Du har nå veldig god tid på å gjøre i stand poteter. Server gjerne med potetmos eller stekte potetbåter og et tilbehør man må ha med er Gremolata. Her er link til hvordan du lager gremulata Gremolata - Italiensk urtemiks - Perfekt til lam og kalv Det er det perfekte tilbehør til Lammeskanker. Jeg har laget en video som viser hele prosessen. Den ligger her.
![Avokado og bacon 7](https://gladkokken.imgix.net/avokado-og-bacon-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fda7d84305360cc5f9b77b3e82346cb1)