Lammeskank - etter noen timer i ovnen smaker det himmelsk.

Lammeskank er en billig og populær råvare. Når du først gir dette stykket noen timer i ovnen med gode smaker blir det utrolig godt!

Ingredienser

porsjoner

Lammet

  • 4 stk lammeskank
  • 3 stk gulrøtter
  • 0,5 stk sellerirot
  • 2 stk stangselleri (stenger)
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chilli uten frø
  • 2 dl hvitvin
  • 0,5 liter lammefond eller kraft
  • 1 boks hermetiskse tomater
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss smør til steking

Krydderblandingen

  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts knust koriander
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ss paprika
  • 1 ss fersk rosmarin
  • 1 ss fersk timian

Gremolata

  • 1 bunt fersk bladpersille
  • 2 stk sitron (bare skallet)
  • 5 fedd hvitløk
Ingredienser

Lammeskank er leggen til lammet. En litt trå muskel, men med litt tid blir dette så saftig og mørt. Det er ikke noe mer jobb å lage lammeskanker, det tar bare litt mer tid. Server med Gremolata og noen gode poteter så er dette virkelig et festmåltid. Du får gleden av lukten som sprer seg fra ovnen lenge før du skal spise middag. Det er bare å glede seg. Kjøp Lammeskanker av god kvalitet og som ikke har vært frossen.

Avokado og bacon 8

Steg 1

Start med å krydre lammeskankene i godt med salt og pepper. Finn frem en stor god stekepanne og stek lammeskankene på høy varme til de får litt stekeskorpe i pannen. Når de er ferdig stekt legger du de pent til side på en tallerken.

Avokado og bacon 9
Avokado og bacon 10

Steg 2

I samme pannen tilsetter jeg finhakkede gulrøtter, løk, selleri, stangselleri, hvitløk og krydder. Stek i olje på middels varme i noen minutter til det blir litt mykere å får en gylden farge. Da heller du oppi hvitvinen, lammekraft og hermetiske tomater. La dette koke i noen minutter

Avokado og bacon 11

Steg 3

Finn frem en stor form og sett ovnen på 150 grader. Legg halvparten av sausen fra gryta i bunn av formen og plasser de stekte lammeskankene godt ned i sausen. Hell over resten av sausen og bruke en skje og pass på at alle skankene har fått godt med saus på seg. Dekk til formen med folie. Det skal være helt tett. Sett i oven og slapp av. Her skal de stå å kose i seg i 2,5 timer. Så det kan være smart å vente med å sette inn formen i ovnen til ca 2,5 timer før du skal servere den. Da kommer de rykende ut av ovnen og klar for servering.

Avokado og bacon 12

Steg 4

Du har nå veldig god tid på å gjøre i stand poteter. Server gjerne med potetmos eller stekte potetbåter og et tilbehør man må ha med er Gremolata. Her er link til hvordan du lager gremulata Gremolata - Italiensk urtemiks - Perfekt til lam og kalv Det er det perfekte tilbehør til Lammeskanker. Jeg har laget en video som viser hele prosessen. Den ligger her.

Avokado og bacon 7