Spinatpannekaker - Næringsrike pannekaker for store og små

Grønne og sunne pannekaker!

Ingredienser

porsjoner

Spinatpannekaker

  • 5 dl lettmelk
  • 5 dl sammalt speltmel
  • 3 stk egg
  • 1 ts salt
  • 1 pose spinat
  • 2 ts bakepulver

Pestodressing

  • 2 ss creme fraiche lett
  • 1 ss pesto
  • litt limesaft

Forslag til topping

  • tomater
  • ruccola
  • fersk mozarella
  • pestodressing
  • friske urter
Ingredienser

Denne oppskriften så jeg på et kokkeprogram nylig og hadde lyst til å teste den. Jeg gjorde noen justeringer og her er min oppskrift på disse nydelige grønne pannekakene fulle av næring. Supermat både for store og små. Du kan selvfølgelig variere hva du ønsker å toppe pannekakene med.

Steg 1

Mål opp alle ingrediensene til pannekakene og legg alt i en blender. Kjør til du får en jevn grønn pannekakerøre.

DSC 2231
DSC 2235
DSC 2239

Steg 2

Varm opp en "nonstick" stekepanne og tilsett litt olje eller smør. Jeg steker disse pannekakene på medium + varme og KUN PÅ DEN ENE SIDEN. Når pannekakene har fått masse små hull på oversiden og ikke lenger er fuktig på toppen er de klare. Bare å helle rett fra blenderen til stekepanna.

DSC 2242
DSC 2255

Steg 3

Bruk den toppingen du ønsker og server rykende varm. Jeg toppet med ruccola, mozzarella, pestodressing, basilikum og tomater. Er det til små barn så server like gjerne med topping de er vant med og ønsker. Uansett en smaksrik pannekake full av næring og farge. Lykke til.

DSC 2250