Spinatpannekaker - Næringsrike pannekaker for store og små
Grønne og sunne pannekaker!
Ingredienser
Spinatpannekaker
- 5 dl lettmelk
- 5 dl sammalt speltmel
- 3 stk egg
- 1 ts salt
- 1 pose spinat
- 2 ts bakepulver
Pestodressing
- 2 ss creme fraiche lett
- 1 ss pesto
- litt limesaft
Forslag til topping
- tomater
- ruccola
- fersk mozarella
- pestodressing
- friske urter
Denne oppskriften så jeg på et kokkeprogram nylig og hadde lyst til å teste den. Jeg gjorde noen justeringer og her er min oppskrift på disse nydelige grønne pannekakene fulle av næring. Supermat både for store og små. Du kan selvfølgelig variere hva du ønsker å toppe pannekakene med.
Steg 1
Mål opp alle ingrediensene til pannekakene og legg alt i en blender. Kjør til du får en jevn grønn pannekakerøre.
Steg 2
Varm opp en "nonstick" stekepanne og tilsett litt olje eller smør. Jeg steker disse pannekakene på medium + varme og KUN PÅ DEN ENE SIDEN. Når pannekakene har fått masse små hull på oversiden og ikke lenger er fuktig på toppen er de klare. Bare å helle rett fra blenderen til stekepanna.
Steg 3
Bruk den toppingen du ønsker og server rykende varm. Jeg toppet med ruccola, mozzarella, pestodressing, basilikum og tomater. Er det til små barn så server like gjerne med topping de er vant med og ønsker. Uansett en smaksrik pannekake full av næring og farge. Lykke til.