Amerikanske pannekaker - Tykke gode pannekaker med lønnesirup

Jeg får vann i munnen og vanskelig å ikke smile når det kommer et fat med Amerikanske pannekaker.

Ingredienser

stk Amerikanske pannekaker
  • 5 dl hvetemel
  • 75 gram ekte smør
  • 2 stk egg
  • 3 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3 dl kulturmjølk
  • 1 dl lettmelk

Tilbehør

  • lønnesirup
  • smør til steking
  • friske bær
Ingredienser

Har du ikke prøvd Amerikanske pannekaker er det virkelig på tide. Disse tykke og søte pannekakene er veldig gode og toppes med lønnesirup. Det er også godt med syltetøy og friske bær til dette. Her får du en veldig god oppskrift som er enkel å lage.

Steg 1

Start med å legge smøret i en kjele og smelt på medium varme.

Dsc 0196 3

Steg 2

Når smøret har smeltet tilsetter du kulturmelk, lettmelk og eggene. Rør godt sammen.

Dsc 0203
Dsc 0204 3

Steg 3

Mål opp og bland sammen alle de tørre ingrediensene.

Dsc 0198 4
Dsc 0200 3

Steg 4

Bland sammen det tørre og væsken til du får en ganske jevn røre. Ikke bruk maskin eller bland dette for lenge. Sett hele bollen i kjøleskapet i 15 minutter så røren for tid til å svelle.

Dsc 0206 2
Dsc 0207 2

Steg 5

Stek pannekakene på medium varme i en stekepanne med smør. La steke på den ene siden til du begynner å se noen små hull på oversiden. Da snur du pannekaken og steker på andre siden.

Dsc 0212 3

Steg 6

Stable pannekakene i høyden på et fat eller tallerken og hell over rikelig med lønnesirup. Server rykende varme og nyt.

Dsc 0229 3