Chevresalat med rødbeter - En utrolig god smakskombinasjon!

Chevre, rødbeter, ruccola og pecannøtter i honningdressing

Ingredienser

porsjoner

Chevresalat med rødbeter

  • 4 stk rødbeter (kokte)
  • 150 gram chevre ost
  • 100 gram ruccola
  • 50 gram pecan nøtter
  • 1 håndfull fersk basilikum

Honningdressing

  • 2 ss eplesidereddik
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss honning
  • litt nykvernet pepper
Ingredienser

Denne smakskombinasjonen er veldig god og jeg liker aller best chevreost når den er varmebehandlet litt. Så her er halve salaten varm og halve kald. Dette er vel det som kalles en lun salat. Den er enkel å lage og den gode honningdressingen binder alle de gode smakene sammen.

Chevre og rodbet 2

Steg 1

Det du må starte med er å lage rødbetene. Her kan du enten kjøpe ferdig kokt og skrelt. Noe som faktisk fungerer utmerket eller du kan koke eller bake dem. Del hver rødbet i to og skjer i skiver på ca 0,5 cm. Legg rødbetene i en ildfast form og strø over rikelig med chevre ost. Ta på litt olivenolje og sett i en forvarmet ovn på 225 grader. La steke i 15 minutter.

Chevre og rodbet 3

Steg 2

Nå skal du lage den nydelige honningdressingen. Tilsett honning, eplesidereddik og olivenolje i en bolle. Kvern over litt pepper og bland godt sammen til en jevn dressing.

Chevre og rodbet 4

Steg 3

Legg ruccolasalat og pecan nøtter i en bolle og hell over dressingen. Bland godt så alle bladene og nøttene er dekt med dressingen.

Chevre og rodbet 5

Steg 4

Når rødbetene og osten er ferdig i ovnen ta den og ut topp med salaten. Jeg hell over eventuell ekstra dressing fra salaten. Avslutt med litt finhakket basilikum og retten er klar for å nytes. Smakskombinasjonen av Chevre og rødbeter er utrolig god! Lykke til.

Chevre og rodbet