![](https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c9d859f0fc0bb0188cdf2d6a2ea35d71 700w, https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=bc847bc83e344941023906af396d65db 800w, https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=141d68ecb63b1a8ff5e5a7c2e8db9796 900w, https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=0b9cd4c7b00e63ce1b1c334f23273fcb 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=92c712630360778eb5fec5950c5d4810 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=40235d4f67ca6da99f38f4dd8b6c02f8 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=3ba3da479fe7cec37629b7da968d84c9 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=587174cf967b5fc579e994fac7b26ed5 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=4b1eda3fd2a00e53dfa294ea87fd3b21 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=6374e18253b7032b5cdc7266316c426f 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=fd2e6476b8309f4e11c8a0cac5f6957d 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=7225cdbdea8bcb70af19aaf1269c3c1f 1800w)
Chevresalat med rødbeter - En utrolig god smakskombinasjon!
Chevre, rødbeter, ruccola og pecannøtter i honningdressing
Ingredienser
Chevresalat med rødbeter
- 4 stk rødbeter (kokte)
- 150 gram chevre ost
- 100 gram ruccola
- 50 gram pecan nøtter
- 1 håndfull fersk basilikum
Honningdressing
- 2 ss eplesidereddik
- 2 ss olivenolje
- 2 ss honning
- litt nykvernet pepper
Denne smakskombinasjonen er veldig god og jeg liker aller best chevreost når den er varmebehandlet litt. Så her er halve salaten varm og halve kald. Dette er vel det som kalles en lun salat. Den er enkel å lage og den gode honningdressingen binder alle de gode smakene sammen.
![Chevre og rodbet 2](https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=82e65e333e57244f4be8fc86218044d9)
Steg 1
Det du må starte med er å lage rødbetene. Her kan du enten kjøpe ferdig kokt og skrelt. Noe som faktisk fungerer utmerket eller du kan koke eller bake dem. Del hver rødbet i to og skjer i skiver på ca 0,5 cm. Legg rødbetene i en ildfast form og strø over rikelig med chevre ost. Ta på litt olivenolje og sett i en forvarmet ovn på 225 grader. La steke i 15 minutter.
![Chevre og rodbet 3](https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b0f1a7a98a502124d5fb4d587d987b83)
Steg 2
Nå skal du lage den nydelige honningdressingen. Tilsett honning, eplesidereddik og olivenolje i en bolle. Kvern over litt pepper og bland godt sammen til en jevn dressing.
![Chevre og rodbet 4](https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=10ae32a9511d07473236d0243fb3e8cc)
Steg 3
Legg ruccolasalat og pecan nøtter i en bolle og hell over dressingen. Bland godt så alle bladene og nøttene er dekt med dressingen.
![Chevre og rodbet 5](https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f7f47af72e151c609e0c862d72038a61)
Steg 4
Når rødbetene og osten er ferdig i ovnen ta den og ut topp med salaten. Jeg hell over eventuell ekstra dressing fra salaten. Avslutt med litt finhakket basilikum og retten er klar for å nytes. Smakskombinasjonen av Chevre og rødbeter er utrolig god! Lykke til.
![Chevre og rodbet](https://gladkokken.imgix.net/Chevre-og-rodbet.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7459f51f9c0e7e09530f25bc168b2604)