Sponset av Gladkokkens nettbutikk.

Cæsarsalat - Kongen av salater

Dette er for meg den beste salaten som finnes når den blir laget ordentlig.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk romanosalat
  • 2 stk kyllingbryst
  • 150 gram bacon
  • 40 gram parmesan
  • 1 stk rødløk
  • krutonger
  • cæsar dressing

Cæsardressing

  • 2 stk eggelommer
  • 3 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss hvitvinseddikk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl nøytral olje
  • 40 gram parmesan
  • cayennepepper

Krutonger

  • lyst brød/loff
  • smør
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper
Ingredienser

Den deilige kombinasjonen av bacon og kylling gjør dette til en salat i klasse for seg selv. Hvis du ikke har prøvd å lage dette før er det på tide. Den gode cæsardressingen blandes godt med den sprø salaten.

Dsc 0251

Steg 1

Det er viktig at du behandler alle ingrediensene på best mulig måte for å få et godt resultat. Sprøstek baconet, skyll salaten godt og legg i isvann for å bli mest mulig crispy, kutt pene terninger av tomater, agurk. Jeg liker å ha med tynne skiver av rødløk og litt chili, men det er ikke med i den originale oppskriften. Stek kyllingfilet og pass på at ikke kyllingen blir tørr. I denne retten kan det meste forberedes på forhånd. Nå er bare den morsomte delen igjen. Lage ferdig salaten, servere og nyte maten!!

Dsc 0221

Steg 2

Cæsardressing:

Start med å helle 2 eggeplommer i en stor bolle. Tilsett dijonsennep, knust hvitløksfedd, 1 ts hvithvinseddik og litt sitronsaft. Rør godt sammen og spe sakte med oljen. Hvis dressingen blir for tjukk kan du tilsette litt kaldt vann. ( Ikke mye). Tilsett deretter ca 40 gram finrevet parmesan og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Nå er dressingen ferdig.

Dsc 0226 2
Dsc 0231 2

Steg 3

Å lage krutonger er veldig lett og mye bedre enn de man kjøper på butikken. Start med å skjære 5-6 skiver av brødet og skjær i terninger. Legg terningene på et brett eller rist i oven på 160 grader og stek ca 10 minutter. Putt brødterningene i en panne med litt godt smør eller olje og et fedd hvitløk. Stek til de har fått en gyllen fin farge. Ta på litt salt og pepper.

Caesar B3

Steg 4

Bland romanosalaten godt med dressingen og legg på en tallerken. Legg pent på bacon, kyllingfileten, løk, tomater, chili, krutonger. Ta litt ekstra dressing rundt på tallerkenen, noen dråper olivenolje, salt, pepper, sitronzest og avlutt med litt revet parmesan. Nå er cæsarsalaten klar for å serveres. Bare å glede seg!!!

Dsc 0259 2
Dsc 0276 2