![](https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=92c0ecf9bd973152a79ec3901f9b04da 700w, https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=30c6d0b8fea9b66106c8fa346c67cc16 800w, https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=dea54d4ef95ead051c94dd4c280d5135 900w, https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=62bfad676974a88cbc4431e58e1d02ab 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=4ac3aedbb8711b580435279e992f661c 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=ce8008f6c2fe0d9f4cd27cec263d6992 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=9d3a1d1c0e21998c5066f69cc6df2c2f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=c976689dd557e68a92db616fcd3e4141 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=dd3bd52cb1133b10ffd258b9f465a91c 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=753be730a8f40c0f047a858e1b98e93e 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ae0a08418e572febcbc1f0139bb35e61 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=a6b0e1848fba404b4edd103966bc1933 1800w)
Salad Nicoise - En kjent Fransk salat fra Nice i Provence området
Noen av områdets beste råvarer kombinert i en deilig salat
Ingredienser
Salad Nicoise
- 250 gram fersk tunfisk
- 1 stk hjertesalat
- 5 stk poteter
- 8 stk småtomater
- 0,5 stk agurk
- 2 stk egg
- 1 håndfull gode oliven
- 15 stk aspargesbønner
- 2 stk grillede paprika i olje /pimientos
- 4 stk reddiker
- 6 stk ansjosfileter
Dressing /Vinaigrette
- 1 ts dijon sennep
- 1 ss rødvinseddik
- 3 ss extra virgin olivenolje
- salt og pepper
Dette er en av de mest kjente salatene i verden og kommer fra Nice i Frankrike. Det finnes selvfølgelig utallige versjoner av denne salaten, men felles for de alle er at de inneholder tunfisk, egg, ansjos og oliven. Litt morsomt at jeg glemte å legge på oliven før jeg tok bildet av min, men det må dere bare unnskylde. I min versjon har jeg tatt enda flere gode råvarer for å lage dette til en fantastisk rett med gode smaker kombinert i en deilig klassisk fransk vinaigrette.(dressing/saus) Denne retten passer perfekt til både middag og lunsj og nytes aller best med et glass deilig rosévin fra Provence.
![Tunfisk og avokado](https://gladkokken.imgix.net/Tunfisk-og-avokado_2021-05-06-205209.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a00cd752bb6b159d7fb4ec6da2fe41c0)
Steg 1
Når du skal lage denne retten er det viktig å forberede alle råvarene på best mulig måte i forkant. Så da er det veldig lett å gjøre ferdig salaten rett før den skal nytes. Jeg starter med å kokepotetene i saltet vann. De skal kokes møre. De siste 2 minuttene legger jeg også i aspargesbønnene. Plukk ut aspargesbønnene, skyll og legg i kaldt vann.
![Tunfisk og avokado 2](https://gladkokken.imgix.net/Tunfisk-og-avokado-2_2021-05-06-204536.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e085e6f7fd3846f9726519ba373ef6c2)
Steg 2
Kok eggene til plommen er smilende. Dette tar ca 7 minutter. Legg eggene i kaldt vann og la de kjøle seg ned. Når eggene er blitt nedkjølt tar du av skallet.
![Tunfisk og avokado 3](https://gladkokken.imgix.net/Tunfisk-og-avokado-3_2021-05-06-204550.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2e42b683e3339d297d84c1e59604655a)
Steg 3
Krydre tunfisken og stek på høy varme i kort tid på begge sider.
![Tunfisk og avokado 6](https://gladkokken.imgix.net/Tunfisk-og-avokado-6_2021-05-06-204656.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=99fe00a9755951a14cc5714ac2c715c8)
![Tunfisk og avokado 7](https://gladkokken.imgix.net/Tunfisk-og-avokado-7_2021-05-06-204659.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=18b28e78de194441023c5030eab9b5db)
Steg 4
Kutt opp og legg resten av ingrediensene i salatbollen du skal servere retten i.
![Tunfisk og avokado 5](https://gladkokken.imgix.net/Tunfisk-og-avokado-5_2021-05-06-204741.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2b230de5b5cfc3faeab989d36cc39f94)
![Tunfisk og avokado 8](https://gladkokken.imgix.net/Tunfisk-og-avokado-8_2021-05-06-204744.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=517dee1b9cc2593b6c892016b5b65277)
Steg 5
Lag vinaigretten/dressingen. Start med å legge dijon sennep, salt, pepper og eddik i en bolle og visp sammen. Tilsett oljen i en stråle mens du visper sammen.
![Tunfisk og avokado 4](https://gladkokken.imgix.net/Tunfisk-og-avokado-4_2021-05-06-204925.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=357b9e1b6326a50374e3873ee649067a)
Steg 6
Nå er alt klart for å servere. Skjær tunfisken opp i tynne strimler og legg over salaten. Legg på noen skiver ansjos og hell over dressingen. Nå kan du nyte en deilig klassisk fransk salat. Salat Nicoise. Server gjerne sammen med en deilig rosévin fra Provence. Lykke til.
![Salad Nicoise](https://gladkokken.imgix.net/Salad-Nicoise_2021-05-06-205152.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3566f07b384470a509c645a3b4e86305)