Salad Nicoise - En kjent Fransk salat fra Nice i Provence området
Noen av områdets beste råvarer kombinert i en deilig salat
Ingredienser
Salad Nicoise
- 250 gram fersk tunfisk
- 1 stk hjertesalat
- 5 stk poteter
- 8 stk småtomater
- 0,5 stk agurk
- 2 stk egg
- 1 håndfull gode oliven
- 15 stk aspargesbønner
- 2 stk grillede paprika i olje /pimientos
- 4 stk reddiker
- 6 stk ansjosfileter
Dressing /Vinaigrette
- 1 ts dijon sennep
- 1 ss rødvinseddik
- 3 ss extra virgin olivenolje
- salt og pepper
Dette er en av de mest kjente salatene i verden og kommer fra Nice i Frankrike. Det finnes selvfølgelig utallige versjoner av denne salaten, men felles for de alle er at de inneholder tunfisk, egg, ansjos og oliven. Litt morsomt at jeg glemte å legge på oliven før jeg tok bildet av min, men det må dere bare unnskylde. I min versjon har jeg tatt enda flere gode råvarer for å lage dette til en fantastisk rett med gode smaker kombinert i en deilig klassisk fransk vinaigrette.(dressing/saus) Denne retten passer perfekt til både middag og lunsj og nytes aller best med et glass deilig rosévin fra Provence.
Steg 1
Når du skal lage denne retten er det viktig å forberede alle råvarene på best mulig måte i forkant. Så da er det veldig lett å gjøre ferdig salaten rett før den skal nytes. Jeg starter med å kokepotetene i saltet vann. De skal kokes møre. De siste 2 minuttene legger jeg også i aspargesbønnene. Plukk ut aspargesbønnene, skyll og legg i kaldt vann.
Steg 2
Kok eggene til plommen er smilende. Dette tar ca 7 minutter. Legg eggene i kaldt vann og la de kjøle seg ned. Når eggene er blitt nedkjølt tar du av skallet.
Steg 3
Krydre tunfisken og stek på høy varme i kort tid på begge sider.
Steg 4
Kutt opp og legg resten av ingrediensene i salatbollen du skal servere retten i.
Steg 5
Lag vinaigretten/dressingen. Start med å legge dijon sennep, salt, pepper og eddik i en bolle og visp sammen. Tilsett oljen i en stråle mens du visper sammen.
Steg 6
Nå er alt klart for å servere. Skjær tunfisken opp i tynne strimler og legg over salaten. Legg på noen skiver ansjos og hell over dressingen. Nå kan du nyte en deilig klassisk fransk salat. Salat Nicoise. Server gjerne sammen med en deilig rosévin fra Provence. Lykke til.