Tunfisk med avokadosalat - Denne smakskombinasjonen er veldig god!

Jeg blir så glad når jeg får kjøpt fersk tunfisk!

Ingredienser

store porsjoner

Tunfisk med avokadosalat

  • 250 gram fersk tunfisk
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss granateplekjerner
  • salt og pepper
  • olje til steking
  • avokadosalat
  • dressing
  • litt fersk persille

Avokadosalat

  • 4 stk avokado
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 2/3 deler av dressingen

Dressing

  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 stk sitron (kun saften)
  • 1 ts sesamolje
  • litt salt og pepper
Ingredienser

Nå er det blitt lettere å få tak i fersk tunfisk og det gjør meg glad. Tunfisk er en råvare jeg har et veldig blandet forhold til. Fersk tunfisk av god kvalitet smaker nydelig og versjonen presset inn i en hermetisk boks er på helt andre enden av skalaen for meg. Her skal jeg vise deg hvordan du steker fersk tunfisk perfekt og avokadosalat med herlige smaker.

Steg 1

Finn frem råvarene og legg på benken.

Tunfisk og avokado

Steg 2

Når jeg lager denne retten så starter jeg med dressingen for hvis avokado får ligge litt lenge ute uten dressingen blir den fort litt brun og vi vil ha frem den fine grønne fargen. Start med å blande ingrediensene til dressingen i en liten bolle og rør godt sammen.

Tunfisk og avokado 2

Steg 3

Nå står avokadosalaten for tur så finn frem en stor bolle. Skjær avokadoen med en skarp kniv på langs til du treffer steinen i midten. Vri avokadoen og den deler seg med steinen sittende igjen i midten. Fjern steinen og bruk en skje for å skrape ut av innmaten. Kutt opp i biter og legg i bollen. Finkutt agurk og rødløk og bland sammen med avokadoen. Hell i 2/3 av dressingen over avokado salaten og bland godt sammen. Resten av dressingen skal vi helle over den stekte tunfisken tilslutt.

Tunfisk og avokado 3
Tunfisk og avokado 4

Steg 4

Finn frem en stekepanne og sett på ganske høy varme. Smør litt nøytral olje på tunfisken og krydre rikelig med salt og pepper. Når panna er varm legger du i tunfisken og du skal høre lyden av at noe stekes. Hvis det er stille fra stekepannen er temperaturen for lav. Det er ekstremt viktig at tunfisk ikke stekes for mye. Stek i et par minutter på hver side så den får en pen stekeskorpe på begge sider, men er rå i midten. Ta tunfisken av pannen og legg på skjærefjølen. Skjær opp i skiver og hell over resten av dressingen.

Tunfisk og avokado 5
Tunfisk og avokado 6
Tunfisk og avokado 7

Steg 5

Nå gjenstår bare å sette sammen retten. Legg avokadoen på et fat eller fordel porsjonsvis pr tallerken. Legg over skiver av lettstekt tunfisk. Strø over rikelig med sesamfrø, granateplekjerner og litt finhakket persille. Nå er det klart for å nyte en nydelig og næringsrik rett. Lykke til.

Tunfisk og avokado 8