Sponset av Frøya Salmon
![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=456fb7cca6222171693c4f92bf12a1c7 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=7d1eee4e94d3407416d7338896580339 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=045cb6f3b07cbcb00f67c23b00020714 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=f58b0ff453fa16391364be34fb2fbd02 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=badd2265175c6d0507f10005466470ef 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=35fab2d6aa258fb9bb86bcea6f56beb7 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=78cac6e690cd2edcf51d9d99f58581d1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=b1b0b1e765953a0ab54f116a8270341e 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=ca1ad86da403209e7c8a29bb62b27278 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=c6d34edfedb30d50d76a21e44da7ce51 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=2718eafc0b0e974b636e83bcc6617cd6 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=6f4b906a3023231879b97213d5932733 1800w)
Laksetartar - lettgravet laks med utrolige gode smaker!
En herlig forrett som er enkel å lage!
Ingredienser
Lettgravet Laksetartar
- 400 gram Frøya Salmon
- 4 ss finhakket sjalottløk
- 2 ss finhakket gressløk
- 1 ss extra virgin olivenolje
- 1 ts maldonsalt
- 1 ss sitronsaft
- sitronpepper
- rørosrømme med pepperrot
- sennepssaus
- dill
Hurtiggraving av laks
- 120 gram salt
- 80 gram sukker
Rørosrømme med pepperrot
- 2 dl Rørosrømme /sæterrømme
- 4 ts pepperrotpure
Sennepssaus
- 4 ss Sennepsdressing
Dette er en forrett jeg har laget i flere versjoner, men den store endringen kom når jeg begynte å hurtiggrave fisken. Dette gir en bedre smak og konsistens. Her er laks kombinert med gode smaker fra hjemmelaget sennepsdressing, dill og Rørosrømme med pepperrot. Dette er en temperert rett og er derfor smart hvis du skal ha selskap og ønsker å servere en god forrett, men ikke stresse så mye rett før servering.
Steg 1
Start med å kutte laksen i fine terninger med en skarp kniv.
![Dsc 0817 6](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0817-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0e0f84df135dae542b33d0e7bf8cebad)
Steg 2
Mål opp 60% salt og 40% prosent sukker. Her har ikke mengden så mye å si, men det er forholdet mellom salt og sukker som er viktig. Du kan også tilsette litt smak fra akevitt/ cognac eller gin, men siden den marineres så raskt så rekker ikke smakene helt å sette seg. Finn frem en ren form og hell litt av blandingen i bunn. Legg på terningene og strø resten over. Dekk til med plastfolie og la stå på benken i 1 time.
![Dsc 0823](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0823.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6a4ac10394def98d8bc97ba7c1d8d313)
![Dsc 0824 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0824-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d26926e049f8c466b358896cd77f50ea)
Steg 3
Bruk en sil og skyll fisken godt så alt sukkeret og saltet blir borte. Jeg bruker kaldt vann når jeg skyller. Legg fisken over på tørkepapir (beregnet for mat) og tørk fisken godt. Hell fisken i en bolle og tilsett sitronpepper, olivenolje, sitronsaft, sjalottløk og gressløk. Bland godt sammen. Et godt tips her er å bruke olivenolje extra virgin av god kvalitet.
![Dsc 0830 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0830-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=99f2e9523737c4b03e2b31d6ae567cf4)
![Dsc 0833 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2bec6fd74bbd1d6f6f5086c7414f3c10)
Steg 4
Rørosrømme med pepperrot. Jeg tilsetter ca 5 ts pepperrot pure pr 3 dl rømme. Sæterrømme fungerer også veldig godt, men hold deg unna lettrømme til denne retten. Bland sammen og smak til så du får akkurat perfekt styrke av pepperrot.
Steg 5
Sennepsdressing er utrolig godt og enkelt å lage. Her viser jeg deg min oppskrift på denne sausen. Sennepssaus - Hjemmelaget er alltid best!
![Dsc 0550 2 Kopi](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0550-2-kopi.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=66af4fbbf4cc1e775a89606ff309c8e3)
Steg 6
Nå kommer det til anretningen av tartaren. Jeg starer med å ta på en god spiseskje med sennepsdressing midt på tallerkenen. Bruk baksiden av skjeen og fordel sennepen til en runding. Visuelt er det viktig at rundingen med sennepen er større er formen du skal legge tartaren i. Strø over litt gressløk på sennepen.
![Dsc 0840 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0840-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=645a8ed4809bc5f087c60c93e62608f2)
Steg 7
Sett er form midt på tallerken og legg i ca 100 gram laks pr person. Trykk forsiktig ned og fjern formen.
![Dsc 0844 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0844-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8f2c8c1fcbaab2a85ebeebecd0355b6c)
Steg 8
Avslutt med litt sitronpepper på toppen, pynt med litt dill og legg ved en sprø kjeks og en skje med rømme med pepperrot. Nå er denne retten klar for servering. Dette er den beste laksetartaren jeg har smakt! Lykke til.
![Dsc 0854 6](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9f0748b3fa7abf4958e4fdef5361ac20)