Bakt Krydderørret - Saftig ørret med masse gode smaker

Gode råvarer, krydder og riktig temperatur!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg Ørret uten skinn
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 ts Kvernet korianderfrø
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ts maldonsalt
  • 2 ts olivenolje
  • 1 stk sitron
  • 1 ss finhakket bladpersille
Ingredienser

Dette er en enkel og rask middag som smaker veldig godt! Bakt ørret passer ypperlig til både hverdagsmiddager og hvis du skal ha selskap. Her har jeg laget en oppskrift med noen smaker som passer utrolig godt med ørret. Så lenge du passer på temperaturen så blir dette perfekt hver eneste gang. Her skal jeg vise deg hvordan du lager denne retten.

Steg 1

Når jeg lager denne retten kjøper jeg en hel side av en ørret og fjerner skinnet. Jeg trimmer kantene på fileeten. Bruk en pinsett å napp ut alle beina som sitter langs midten av fileten. Kjenn forsiktig med fingeren etter bein og trekk de forsiktig ut med en pinsett i samme retning som beinet sitter. På denne måten blir fisken minst mulig skadet og ser best ut.

Dsc 0639

Steg 2

Legg på dijon sennep først og smør ut så det blir et tynt lag over hele overflaten til fisken. Dette smaker veldig godt med de andre smakene, men fungerer også som et klister for krydder og urter vi skal ta på. Strø over kvernet pepper og korianderfrø. Hvis du vil ha enda mer smak på krydderne rister du dem først i en tørr panne og knuser opp før du strør på fisken.

Dsc 0641 2

Steg 3

Bruk et zestjern eller riv over sitronskallet (kun det gule) Kutt sitronen i 2 og skvis over saften av en halv sitron. Ta noen dråper med god olivenolje, finhakket persille og chiliflak. Avslutt med litt maldonsalt og ørreten er klar for å bakes.

Dsc 0645 5
Dsc 0650

Steg 4

Et godt tips er å steke fisken i den formen du skal servere den i. Da slipper du å flytte fisken etter den er stekt. Ta på litt olivneolje på formen der du skal legge fisken og flytt fisken over i formen.

Dsc 0652 3

Steg 5

Nå kommer kanksje det aller viktigste når du skal bake ørret. IKKE OVERSTEK DEN!!! En ørret skal ikke bli over 50 grader i kjernetemperatur. Jeg setter ørreten inn i en ovn på 175 grader varmluft og baker i +/- 10 minutter. Sjekk gjerne temperaturen underveis. Ta den ut av ovnen på 48 grader og la den hvile i 5 minutter. Da øker de siste 2 gradene mens den hviler. Nå har du en helt perfekt ørret. Server gjerne tradisjonelt sammen med poteter og en passende saus, men ørret passer også veldig godt sammen med pasta med fløtesaus eller likende. Vær kreativ og prøv gjerne noe nytt tilbehør. Lykke til.

Dsc 0657 2