![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=f19dedadf7fb4076a7a32ce6e7214883 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=39d3155442556303a625d4059a4a4838 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=3fddc68375fb0fb1940bbe02f5bce0d5 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=4e68a4cdbbf7b69f754766aecae09322 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=d07de6d3d11c627ba5f5be016b3119ee 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=6ec49fd73bc8f253da0b82a0d64a7cfc 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=aac073cb62adbfb4a1f9c571b8fe77d0 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=a8d6272f3976a01e3bbc5cd3b0b9f09b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=81ab1514c869cbbadfb7ed323f9241fc 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=c973571d0da94f01b41ef6861f022365 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=96e6758a309f795fb6ca9b9a3fe897eb 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=450dd8ab0699521bfa5632fd1589621b 1800w)
Hjemmelaget Sitronpepper - Et magisk godt krydder!
Viste du at industriprodusert Sitronpepper har opptil 70 prosent salt!!
Ingredienser
Sitronpepper
- 10 stk Sitroner (amalfi)
- 2 dl hel sort pepper
- 1 dl hel rosé pepper
- 1 dl hel grønn pepper
- 2 dl finhakket persille (fersk)
- 2 dl maldonsalt (flaksalt)
- 1 dl sukker
- 1 ss løkpulver
- 1 ss sennepspulver
Sitronpepper er et veldig populært krydder i Norge og det forstår jeg godt. Det passer veldig godt til både fisk, kjøtt og skalldyr. Det som kommer til mange sin store overraskelse at de fleste produsentene sine merker inneholder fra 35-70 % av salt. Mange av dem har faktisk ikke noe sitron i seg i det hele tatt. Det er kun industriell sitronsyre. Hvis du lager dette krydderet selv vil du få en gledelig overraskelse!!! Hjemmelaget er alltid best.
![Dsc 0484 2 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a022950b0fbb675390ca8ebadcc12e60)
Steg 1
Start med å finne frem en stor panne og sett på medium + varme. Hell all pepperen i panna og stek i en tørr panne i ca 10 minutter til du hører den "popper" litt og lukten av pepper sprer seg på kjøkkenet.
![Dsc 0488 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0488-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9f958523be33c2b9af191e8b9dae576c)
Steg 2
Bruk et zestjern og riv av alt skallet (kun det gule) på 10 stk sitroner. Jeg skyller de godt i vann først og tørker av dem.
![Dsc 0489 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0489-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=167522a7d0a250f63d57325c1ba48a6f)
Steg 3
Skiv ut saften av sitronene og hell sammen med det revne skallet.
![Dsc 0492 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0492-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=930f419933732a09c5e2221989216b34)
Steg 4
Når pepperen er ferdig stekt heller jeg dette sammen med sitronen og tilsetter du andre krydderne. Bland sammen og hell i en blender.
![Dsc 0504](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0504_200125_084908.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b059f656b2199154b0b5e55b5d022e95)
![Dsc 0498](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0498_200125_084901.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c8d165a80008d069563bdd874eca8781)
Steg 5
Kjør til en jevn masse i blenderen og hell over et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen på 80 grader for tørking. Jeg har tørkefunksjon på min Siemens ovn og det gjør jobben enda lettere. Hvis du ikke har tørkefunskjon åpne døren av og til så fuktighet får slippe ut av ovnen. Skal tørkes til massen er knusktørr. Jeg tørket sitronpepperen 8 timer på 80 grader og satt ned til 55 grader hvor den sto over natten 12 timer til. Det gjør ikke noe om den står litt lenge, det viktigste er at den er helt tørr før den skal blendes.
![Dsc 0518 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0518-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=83e85ce4e257981d0fde30168efb5d62)
![Dsc 0510 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0510-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=895dcd306290e40104ab32652f70364c)
![Dsc 0528 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0528-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3a8845d9a38884a80ef7abd1a5eaad9d)
Steg 6
Ta den tørre massen tilbake i en blender og kjør til du får et pulver med ønsket konsistens. Oppbevares på lufttette glass. Passer ypperlig på skalldyr, fisk og kjøtt. Er også en fin vertinnegave med en håndskreven etikett. Lykke til.
![Dsc 0532 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dae656fee1998d66b598200830cceb91)