Hjemmelaget Sitronpepper - Et magisk godt krydder!

Viste du at industriprodusert Sitronpepper har opptil 70 prosent salt!!

Ingredienser

Glass (500 gram ferdig krydder)

Sitronpepper

  • 10 stk Sitroner (amalfi)
  • 2 dl hel sort pepper
  • 1 dl hel rosé pepper
  • 1 dl hel grønn pepper
  • 2 dl finhakket persille (fersk)
  • 2 dl maldonsalt (flaksalt)
  • 1 dl sukker
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss sennepspulver
Ingredienser

Sitronpepper er et veldig populært krydder i Norge og det forstår jeg godt. Det passer veldig godt til både fisk, kjøtt og skalldyr. Det som kommer til mange sin store overraskelse at de fleste produsentene sine merker inneholder fra 35-70 % av salt. Mange av dem har faktisk ikke noe sitron i seg i det hele tatt. Det er kun industriell sitronsyre. Hvis du lager dette krydderet selv vil du få en gledelig overraskelse!!! Hjemmelaget er alltid best.

Dsc 0484 2 5

Steg 1

Start med å finne frem en stor panne og sett på medium + varme. Hell all pepperen i panna og stek i en tørr panne i ca 10 minutter til du hører den "popper" litt og lukten av pepper sprer seg på kjøkkenet.

Dsc 0488 3

Steg 2

Bruk et zestjern og riv av alt skallet (kun det gule) på 10 stk sitroner. Jeg skyller de godt i vann først og tørker av dem.

Dsc 0489 4

Steg 3

Skiv ut saften av sitronene og hell sammen med det revne skallet.

Dsc 0492 4

Steg 4

Når pepperen er ferdig stekt heller jeg dette sammen med sitronen og tilsetter du andre krydderne. Bland sammen og hell i en blender.

Dsc 0504
Dsc 0498

Steg 5

Kjør til en jevn masse i blenderen og hell over et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen på 80 grader for tørking. Jeg har tørkefunksjon på min Siemens ovn og det gjør jobben enda lettere. Hvis du ikke har tørkefunskjon åpne døren av og til så fuktighet får slippe ut av ovnen. Skal tørkes til massen er knusktørr. Jeg tørket sitronpepperen 8 timer på 80 grader og satt ned til 55 grader hvor den sto over natten 12 timer til. Det gjør ikke noe om den står litt lenge, det viktigste er at den er helt tørr før den skal blendes.

Dsc 0518 2
Dsc 0510 2
Dsc 0528 2

Steg 6

Ta den tørre massen tilbake i en blender og kjør til du får et pulver med ønsket konsistens. Oppbevares på lufttette glass. Passer ypperlig på skalldyr, fisk og kjøtt. Er også en fin vertinnegave med en håndskreven etikett. Lykke til.

Dsc 0532 3