![](https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=880472f1074193f62814b35097322c12 700w, https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=c664a2dc60b684e282f8bca0c5f85507 800w, https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=2cae9156fe2c4def4d718636192ae183 900w, https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=50f2fb4286add0afca484b78ba06f630 1000w, https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=84fa205fb120f8ed64ccf4aa7215ba07 1100w, https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=dd4a7a3aa177e602a46b17e3b98efbad 1200w, https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=39ca09e16b0565eff92d314af3245a41 1300w, https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=669af3e5a53828dcb07c219dbe9063a3 1400w, https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=d019f78f6f217297374baf41251c6ab6 1500w, https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=ec7130f1a4b7fefa334bd536c6b7e879 1600w, https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=f6639116e995498cba3016f794d04431 1700w, https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=14fe4493133f364c451dc4b23884a664 1800w)
Kamskjell med ertepuré, brunet soyasmør og parmesanchips - Deilig smakskombinasjon
Jeg elsker ferske kamskjell!
Ingredienser
- 4 stk kamskjell
- ertepuré
- brunet soyasmør
- parmesanchips
- litt fersk dill
Ertepuré
- 200 gram frosne grønne erter
- 50 gram smør
- 25 gram revet parmesan
- salt, pepper og sitronsaft
parmesanchips
- 50 gram parmesan
Brunet soyasmør
- 50 gram meierismør
- 2 ss soyasaus
![Kamskjell 3](https://gladkokken.imgix.net/kamskjell-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1c15f3bce80d41653553bfb4ef759a53)
Dette er en forrett jeg har servert mange ganger og er alltid populær. Når kamskjell blir stekt riktig er det en av verdens beste råvarer. Her servert med en herlig ertepuré med parmesan, brunet soyasmør og parmesanchips.En enkel og god forrett.
Steg 1
Start med å rense kamskjell og lag ertepuré. Kok ertene i 2-3 minutter og sil av vannet. Tilsett smør, finrevet parmesan og kjør til en jevn blanding. Hvis du vil ha den helt glatt kan du presse den igjennom en sil. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
![Kamskjell 2](https://gladkokken.imgix.net/kamskjell-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4644710cf55bd8c77133ef3bca7155b4)
Steg 2
For å lage brunet soyasmør starter jeg med å legge smør i en kjele. Sett på medium + varme og smelt smøret til det slutter å frese og begynner å bli brunt. Rør jevnlig så det ikke brenner seg. Når smøret er brunt og har en nøtteaktig lukt ta kjelen av varmen. La smøret kjøle seg litt ned og pisk inn soyasaus. Da vil sausen tykne.
![Kamskjell 4](https://gladkokken.imgix.net/kamskjell-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3cf162bde678c5794a8fd9b2df929b2c)
Steg 3
For å lage parmesan chips river du opp parmesan. Fordel på et stekebrett med bakepapir og stek på 180 grader i ca 8 minutter til de er gyldne og sprø.
![Dsc 0780 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0780-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3e5730390991005e6263d757d4cf8c67)
Steg 4
Krydra kamskjellene med salt og pepper og hell nøytral olje i en panne. Sett på medium + varme. Når panna er blitt ordentlig varm legger du kamskjellene i panna. La steke i 1-2 minutter så de får en pen stekeskorpe. Sku ned varmen snu dem og tilsett litt smør. Det er veldig viktig at kamskjellene ikke blir stekt for mye da får de "gummiaktig" konsistens. Legg litt ertepuré på en tallerken, ta på litt soyasmør og legg på kamskjellet. Legg parmesanchips ved siden av og pynt gjerne med litt dill. Lykke til.
![Kamskjell](https://gladkokken.imgix.net/kamskjell.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7f4f51003f0047f488d058349489b01d)