Biff Tartar - Rått oksekjøtt med gode smaker!

Biff tartar liker jeg best på den klassiske metoden

Ingredienser

porsjoner
  • 180 gram indrefilet av okse
  • 3 ss sylteagurk
  • 3 ss rødbeter
  • 3 ss finhakket sjalottløk
  • 2 ss kapers
  • 2 ss dijon sennep
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ts maldonsalt
  • 6 skiver baguette
  • nykvernet pepper
  • god olivenolje
Ingredienser

Biff tartar er rått oksekjøtt som enten er kvernet eller kuttet. Noen steder vil blande den ferdig for deg, men på denne retten foretrekker jeg den klassiske oppskriften med tilbehørene ved siden av. På denne måten blir hver bit litt forskjellig og du kan lage det akkurat sånn du vil. Nøkkelen for en god Biff tartar er selvfølgelig oksekjøtt av god kvalitet og god kjøkkenhygiene. Her skal jeg vise hvordan jeg lager denne klassikeren.

Steg 1

Du kan bruke flere stykningsdeler i en biff tartar, men aller best liker jeg å lage den på indrefilet som jeg kutter i små terninger. På denne måten får du litt mer konsistens og indrefilet er veldig mørt. Ytrefilet av okse passer også godt. Kjøp alltid kjøtt av god kvalitet og pass på god kjøkkenhygiene når du jobber med rått kjøtt. Kutt kjøttet i skiver og kutt skivene i strimler. Avslutt med å kutte strimlene i små terninger og legg i en bolle. Jeg tilsetter litt god olivenolje og nykvernet pepper sammen med oksekjøttet.

Dsc 0038
Dsc 0039

Steg 2

Kutt opp alle tilbehørene i små terninger og legg i hver sin skål. Jeg steker noen tynne skiver av en baguette i litt smør.

Dsc 0068

Steg 3

Lag små hauger med de forskjellige tilbehørene på tallerkenen. Legg også på litt god dijon sennep og litt maldonsalt. Jeg bruker en form for å lage kjøttet til en jevn sylinder, men du kan også forme kjøttet med hendene. Legg kjøttet midt på tallerkenen. Avslutt med å legge en hel eggeplomme rett på toppen av kjøttet. Nå er en klassisk Biff tartar klar for servering.

Dsc 0074