![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=3eade5445f94ccf148cbb9ef5522ca27 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=e53689d4ace72216a4a5d33f24286ce3 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=40e6d290ff928fa5443c2db9b9df3e1a 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=51b13e8b910bf30ef9e4cb3a79942e48 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=714a08da44ff8896ab0c4cb280e9a306 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=052b4a8e72100ce1da1d2ff6e3965daa 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=ede33fbbd82db86865b8d062df30126d 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=b044ab9b399f45ff48ced076c2ae04c6 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=fb5a82480c559978ab40924e3489ae62 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=ab8160b4f2220e70c19673e4dc3bee89 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ce21739a80439c5df451493c88a9046a 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=57a7d1ca043711b8624b7aa5631ccd22 1800w)
Hjemmelaget Roastbeef - perfekt til frokost og fest!
Å lage sin egen roastbeef er veldig lett og er perfekt både til middag eller som pålegg.
Ingredienser
- 800 gram ytrefilet av okse. (gjerne med fettkam)
- 3 ss hel sort pepper
- nøytral olje til steking
En roastbeef blir ikke bedre enn kvaliteten på kjøttet. Jeg synes det å bruke ytrefilet når du lager roastbeef gir den beste smaken. Her viser jeg deg mine beste tips og oppskrift.
![Dsc 0190 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-2_180930_152453.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cc29b4ae0b640a8ebcccd8d123c07c86)
Steg 1
Start med å riste hel sort pepper i en tørr panne. Stek i noen minutter til du kjenner en god lukt av pepper og de begynner å "poppe" litt. Grovknus pepperen med en morter, kjevle, kjele eller noe annet hardt.
![Dsc 0196](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0196.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4f9ee052939584691f58de873b2f8d19)
Steg 2
Rull biffen rundt i pepperet så det sitter fast pepper over alt.
![Dsc 0200](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0200.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=71e85b321e5591ce7d68fd6721d63b43)
Steg 3
Stek biffen raskt i en jernpanne på høy varme. Så den får en fin stekeskorpe på alle kanter.
![Dsc 0208 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0208-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=919dc59cf22d34a1eac03c3aac9c2efd)
Steg 4
Sett en termometeret i midten av biffen. I min ovn fra Simens hører det med termometer og du kan stille inn ønsket temperatur på ovnen. Resultatet blir best om du steker kjøttet på ganske lav varme.
![Dsc 0211](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0211.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=64103243ff640be5658e6ec1884526d0)
Steg 5
Jeg stilte inn ovnen på 53 grader og lot den steke litt ekstra etterpå. Et sted i mellom 53 og 58 grader gir det beste resultatet.
![Dsc 0217 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0217-2_180930_152936.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0cb353294460136d6bde598c8d386656)
Steg 6
Når kjøttet er ferdig lar du det hvile til det er romtemperert. Surr inn med plastfolie og legg i kjøleskapet. Bruk en skarp kniv og skjær tynne fine skiver. Server gjerne sammen med remulade, sylteagurk og sprøstekt løk. Innlegget er laget med og for Siemens home connect.
![Dsc 0340 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0340-2_180930_153145.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2c3a94ea3f6380716bcd4eeac868ff50)
![Dsc 0392 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0392-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=91e5f9483d80cf5c02891f0d4c94901f)