Hjemmelaget Roastbeef - perfekt til frokost og fest!

Å lage sin egen roastbeef er veldig lett og er perfekt både til middag eller som pålegg.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 gram ytrefilet av okse. (gjerne med fettkam)
  • 3 ss hel sort pepper
  • nøytral olje til steking
Ingredienser

En roastbeef blir ikke bedre enn kvaliteten på kjøttet. Jeg synes det å bruke ytrefilet når du lager roastbeef gir den beste smaken. Her viser jeg deg mine beste tips og oppskrift.

Dsc 0190 2

Steg 1

Start med å riste hel sort pepper i en tørr panne. Stek i noen minutter til du kjenner en god lukt av pepper og de begynner å "poppe" litt. Grovknus pepperen med en morter, kjevle, kjele eller noe annet hardt.

Dsc 0196

Steg 2

Rull biffen rundt i pepperet så det sitter fast pepper over alt.

Dsc 0200

Steg 3

Stek biffen raskt i en jernpanne på høy varme. Så den får en fin stekeskorpe på alle kanter.

Dsc 0208 2

Steg 4

Sett en termometeret i midten av biffen. I min ovn fra Simens hører det med termometer og du kan stille inn ønsket temperatur på ovnen. Resultatet blir best om du steker kjøttet på ganske lav varme.

Dsc 0211

Steg 5

Jeg stilte inn ovnen på 53 grader og lot den steke litt ekstra etterpå. Et sted i mellom 53 og 58 grader gir det beste resultatet.

Dsc 0217 2

Steg 6

Når kjøttet er ferdig lar du det hvile til det er romtemperert. Surr inn med plastfolie og legg i kjøleskapet. Bruk en skarp kniv og skjær tynne fine skiver. Server gjerne sammen med remulade, sylteagurk og sprøstekt løk. Innlegget er laget med og for Siemens home connect.

Dsc 0340 2
Dsc 0392 3