Hjemmelaget Roastbeef - perfekt til frokost og fest!
Å lage sin egen roastbeef er veldig lett og er perfekt både til middag eller som pålegg.
Ingredienser
- 800 gram ytrefilet av okse. (gjerne med fettkam)
- 3 ss hel sort pepper
- nøytral olje til steking
En roastbeef blir ikke bedre enn kvaliteten på kjøttet. Jeg synes det å bruke ytrefilet når du lager roastbeef gir den beste smaken. Her viser jeg deg mine beste tips og oppskrift.
Steg 1
Start med å riste hel sort pepper i en tørr panne. Stek i noen minutter til du kjenner en god lukt av pepper og de begynner å "poppe" litt. Grovknus pepperen med en morter, kjevle, kjele eller noe annet hardt.
Steg 2
Rull biffen rundt i pepperet så det sitter fast pepper over alt.
Steg 3
Stek biffen raskt i en jernpanne på høy varme. Så den får en fin stekeskorpe på alle kanter.
Steg 4
Sett en termometeret i midten av biffen. I min ovn fra Simens hører det med termometer og du kan stille inn ønsket temperatur på ovnen. Resultatet blir best om du steker kjøttet på ganske lav varme.
Steg 5
Jeg stilte inn ovnen på 53 grader og lot den steke litt ekstra etterpå. Et sted i mellom 53 og 58 grader gir det beste resultatet.
Steg 6
Når kjøttet er ferdig lar du det hvile til det er romtemperert. Surr inn med plastfolie og legg i kjøleskapet. Bruk en skarp kniv og skjær tynne fine skiver. Server gjerne sammen med remulade, sylteagurk og sprøstekt løk. Innlegget er laget med og for Siemens home connect.