![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=0489f49608c4786c03d705ff0b4a7e9b 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=76f52bd68ec4adcc26f71a0917491750 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=511098062040ff6cb3b886f32896d598 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=82db05c7d493e33bb0e21f8bcd9cb68c 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=9e3d080bace6f3f578351827c09ff367 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=20ff41479d3b1b5b0dd510d905ae0f42 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=ece99d7974ce171dc42f3fa1179b0ec3 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=8f74e108ee6cd5f4ed6340c5465ec199 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=f3693afa4b5599da55d38e42698aa8cc 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=fcf53f1a35b83a84e4a13ee31c00e253 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=1515410f9181df8ebdc7d25b4b9e5350 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=0bfd833e6d0c860a31303eb6554ae6c6 1800w)
Frokostfocaccia med speltmel og havre - en sunn og velsmakende start på dagen!
En focaccia laget med spelt, hasselnøtter, havre og honning. En veldig god start på dagen!
Ingredienser
- 450 gram siktet speltmel
- 300 gram sammalt speltmel
- 80 gram havregryn
- 80 gram hasselnøtter
- 2 ts salt
- 1 ts sukker
- 2 ss honning
- 2 ss creme fraiche
- 1 pakke fersk gjær
- 8 dl melk
- 1 ss olivenolje
- 1 ts oregano
Denne oppskriften ble egentlig til en morgen når jeg hadde lyst til å bake noe ferskt til frokost, men det var litt tomt i skapet. Derfor ble det en blanding av både siktet speltmel, sammalt spelt, havre, hasselnøtter, honning og melk som som akkurat gikk ut på dato. Resultatet ble en fantastisk god Frokostfocaccia! Dette er veldig enkelt å lage og resultatet er en luftig og velsmakende focaccia.
![Dsc 0802](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0802.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c801681e72466c6a198ba026da324d08)
Steg 1
Start med å kjøre hasselnøtter og havregryn i en blender til den får en melete konsistens.
![Dsc 0804](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0804.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dc7fdfad08ef50118204df61b10c1175)
Steg 2
Bland sammen alle de tørre råvarene i bakebollen og tilsett havre og nøtteblandinger. Bland litt sammen.
Steg 3
Varm opp melk med creme fraiche og olivenolje til ca 37 grader. Ta i den ferske gjæren og rør godt til gjæren er blandet ut.
Steg 4
Bruk en kjøkkenmaskin og bland sammen de tørre og våte råvarene til du får en klissete tykk røre. Ta over plastfolie og la deigen heve i ca 30 minutter til den er doblet i størrelse.
![Dsc 0805](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0805.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a28e0c4c25086172b21f6b041189136f)
Steg 5
Finn frem en kakeform med høy kant eller langpanne og legg bakepapir i bunn. Hell på litt olivenolje og strø på salt på bakepapiret. Hell røren over i formen.
![Dsc 0806](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0806.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=df658c2011bc4d90b33812d4c1e94c09)
Steg 6
Avslutt med litt mer olivenolje, strø over salt og litt oregano.
![Dsc 0809](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0809.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b2107022dadac97acdb4e4dfae68d0fd)
Steg 7
Sett focacciaen inn i en forvarmet ovn på 250 grader varmluft. Stek i +/- 23 minutter og ta ut focacciaen. Ta brødet ut av formen og la hvile på en rist i 15 minutter før du skjærer den opp.
![Dsc 0821](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0821.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=421ff340bf46f9204a0726ca845f16a9)
Nå er frokostfocacciaen klar for servering. Jeg liker best å skjære opp i firkanter som jeg deler i to og fyller med godt pålegg eller egg. En deilig og sunn start på dagen. Selv om jeg kaller den en frokostfocaccia passer den selvfølgelig like godt til lunsj. Lykke til.
![Dsc 0833](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0833.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=43dc0d35e3b6f8609d21dd099648bc1a)