Frokostfocaccia med speltmel og havre - en sunn og velsmakende start på dagen!

En focaccia laget med spelt, hasselnøtter, havre og honning. En veldig god start på dagen!

Ingredienser

stor focaccia
  • 450 gram siktet speltmel
  • 300 gram sammalt speltmel
  • 80 gram havregryn
  • 80 gram hasselnøtter
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss honning
  • 2 ss creme fraiche
  • 1 pakke fersk gjær
  • 8 dl melk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts oregano
Ingredienser

Denne oppskriften ble egentlig til en morgen når jeg hadde lyst til å bake noe ferskt til frokost, men det var litt tomt i skapet. Derfor ble det en blanding av både siktet speltmel, sammalt spelt, havre, hasselnøtter, honning og melk som som akkurat gikk ut på dato. Resultatet ble en fantastisk god Frokostfocaccia! Dette er veldig enkelt å lage og resultatet er en luftig og velsmakende focaccia.  

Dsc 0802

Steg 1

Start med å kjøre hasselnøtter og havregryn i en blender til den får en melete konsistens. 

Dsc 0804

Steg 2

Bland sammen alle de tørre råvarene i bakebollen og tilsett havre og nøtteblandinger. Bland litt sammen. 

Steg 3

Varm opp melk med creme fraiche og olivenolje til ca 37 grader. Ta i den ferske gjæren og rør godt til gjæren er blandet ut. 

Steg 4

Bruk en kjøkkenmaskin og bland sammen de tørre og våte råvarene til du får en klissete tykk røre. Ta over plastfolie og la deigen heve i ca 30 minutter til den er doblet i størrelse. 

Dsc 0805

Steg 5

Finn frem en kakeform med høy kant eller langpanne og legg bakepapir i bunn. Hell på litt olivenolje og strø på salt på bakepapiret. Hell røren over i formen. 

Dsc 0806

Steg 6

Avslutt med litt mer olivenolje, strø over salt og litt oregano.

Dsc 0809

Steg 7

Sett focacciaen inn i en forvarmet ovn på 250 grader varmluft. Stek i +/- 23 minutter og ta ut focacciaen. Ta brødet ut av formen og la hvile på en rist i 15 minutter før du skjærer den opp. 

Dsc 0821

Nå er frokostfocacciaen klar for servering. Jeg liker best å skjære opp i firkanter som jeg deler i to og fyller med godt pålegg eller egg. En deilig og sunn start på dagen. Selv om jeg kaller den en frokostfocaccia passer den selvfølgelig like godt til lunsj. Lykke til. 

Dsc 0833