Kjøleskapsgrøt - Enkel, sunn og god hverdagsfrokost

Dette er en enkel, men veldig god frokost som du lager i stand kvelden før. Så når du våkner er det bare å sette på kaffen og spise frokost.

Ingredienser

Skål med kjøleskapsgrøt 250 kcal
  • 40 gram lettkokt havregryn
  • 0,8 dl lettmelk
  • 1 boks vaniljeyoghurt
  • 0,5 stk grønt eple
  • 1 ts kanel
Ingredienser

Det er en næringsrik frokost og du kan variere med forskjellige smaker og frukter. Jeg har testet en del varianter, men denne med syrlige epler og kanel er den jeg liker best. Jeg spiser dette til frokost nesten hver dag og det gir masse energi og en super start på dagen. Hvis du i tillegg har dårlig tid om morgenene kan denne lett lages i en plastboks med lokk, syltetøyglass eller liknende så du kan ta med deg frokosten og spise på vei til jobb, skole eller der du er på vei. Konsistensen blir litt annerledes enn når du koker grøt, men jeg liker dette enda bedre.

Kjol1

Steg 1

Det blir ikke så mye enklere enn dette og det er jo hele ideen med denne frokosten. Start med å helle havregryn i glass, skål eller hva du ønsker å spise grøten fra.

Kjol2

Steg 2

Tilsett deretter yoghurt, melk, kanel og eplebiter.

Kjol3

Steg 3

Rør godt rundt og ta på lokk eller plastfolie.

Kjol4

Steg 4

Sett grøten i kjøleskapet over natten eller minimum 5 timer. Om morgenen er det bare å ta av plasten og spise en sunn og god frokost uten noen form for stress. Pynt gjerne med noen ekstra eplebiter og et dryss kanel hvis du ønsker at det skal se ekstra fint ut, men det er selvfølgelig ikke nødvendig. En sunn grøt som gir deg en strålende start på dagen med masse næring og lite stress.

Kjol5