Bruschetta - enkelt og god restemat!

Bruschetta er en Italiensk rett som serveres på utallige måter. Det som alltid er likt i oppskriftene er at det brukes stekt brød og tomater. Det finnes mange alternativer for hva man kan bruke oppå. Det er veldig godt med litt ost eller pinjekjerner, men jeg lager som regel med de enkle gode Italienske smakene.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver godt brød
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk rødløk
  • 1 håndfull basilikum
  • 4 tomater tomater
  • 1 stk rød chili
  • 2 ts balsamico
  • salt og pepper
Ingredienser

Det er smart å lage Bruschetta hvis du har noen brød rester som begynner å bli litt tørre. Jeg liker å kombinere de klassiske Italienske smakene tomat, olivenolje, løk og basilikum. Veldig enkelt å lage og utrolig godt! Hvis dette er restemat, spiser jeg gledelig rester :-)

Bruchetta 5

Steg 1

Start med å skjære opp to skiver med brød og ta på litt olivenolje på begge sider. Varm opp en stekepanne eller legg brødskivene rett på grillen. Det er viktig at de stekes litt så brødet får en sprø skorpe. Når brødet stekes er det lett å gjøre ferdig resten av ingrediensene.

Bruchetta3

Steg 2

Start med å finkutte rødløk, chilli og tomater. For å få det beste resultatet tar jeg ut innmaten i tomatene og kutter kun opp kjøttet.

Bruchetta4

Steg 3

Legg alt i en skål og tilsett litt olivenolje, balsamico, finhakket basilikum, salt og pepper. Rør godt rundt og la hvile til brødet er ferdig. Når brødet er ferdig stekt tar du et fedd hvitløk og gnir over brødet. Dette gir en brødet en svak, men deilig smak av hvitløk.

Bruchetta2

Steg 4

Fyll brødene med de kuttede grønnsakene og pynt med litt basilikum. Enkel og god mat laget på under 10 minutter. Alternativt kan du servere ulike toppinger i fine skåler så gjestene kan smake på litt av hvert.

Bruchetta1