Djevelegg - Disse fristende eggene har en overraskelse!
Djevelegg er veldig godt og populært på et koldtbord.
Ingredienser
- 6 stk egg
- 6 ts romtemperert smør
- 6 ts dijon sennep
- 1 ss finhakket gressløk
- tabasco
Jeg husker første gang jeg fikk smake Djevelegg med glede og overraskelse. Disse vakre halve eggene inneholder en liten spicy overraskelse og en eggekrem som er utrolig god. I bunnen av egget ligger noen dråper tabasco som virkelig vekker smakssansene.
Steg 1
Start med å koke eggene til de er hardkokte. Dette tar ca 8 minutter. Ta av skallet og la de kjøle seg ned.
Steg 2
Skjær eggene i to på langs og ta ut eggeplommen. Legg plommene i en bolle og legg eggehviten på et serveringsfat. Fyll nå hver halve eggehvite med noen dråper Tabasco. Jo mer Tabasco du tilsetter jo større blir den spicy overraskelsen.
Steg 3
Sammen med eggeplommene tilsetter du smør og dijonsennep. Pisk til en glatt masse og smak til med litt tabasco og salt.
Steg 4
Finhakk gressløken og bruk gjerne en sprøytepose til eggekremen. Hvis du ikke har sprøytepose så kan du selvfølgelig bruke en teskje for å legge kremen tilbake i eggene.
Steg 5
Fyll opp eggehvitene med eggekremen og avslutt med litt gressløk. Nå er Djeveleggene klare for servering. Lykke til.