Et fat med spekemat er alltid populært
Ingredienser
Forslag til spekemat
- 1 del spekeskinke
- 1 del chorizo
- 1 del fenalår
- 1 del salami
- 1 del morrpølse
Forslag til tilbehør
- 3 dl seterømme
- 150 gram smør
- eggerøre
- flatbrød
- jordbær
- melon
Spekemat fungerer både til hverdag og fest. Jeg serverer dette ofte i selskaper og i denne oppskriften skal jeg komme med litt anbefalinger om mengder og hvilke sorter du burde ha på ditt spekefat.
Steg 1
Hvis du skal ha spekemat til middag og det ikke er andre retter anbefaler jeg 200 gram spekemat pr person. Hvis du har andre retter og rikelig med tilbehør fungerer det fint med 150 gram pr pers. Velg forskjellige sorter så det er spekemat som både passer store og små. Spekeskinke er noe alle liker og kjøp derfor litt ekstra av dette.
Steg 2
Når det kommer til anretning kan man gjøre akkurat som du ønsker, men det ser litt "luftigere" og flottere ut hvis du bretter kjøttet og former det litt før du legger det på fatet. Jeg synes det er greit å dele opp så de forskjellige sortene ligger litt fra hverandre. Jeg serverer alltid spekemat med seterrømme, godt smør og flatbrød. Det er masse gode tilbehør og eggerøre og frukt passer også ypperlig. Jordbær, melon er populære frukt til spekemat. Det er også mange tradisjoner i Norge med å servere Rømmegrøt og spekemat.
Her er min oppskrift på eggerøre Eggerøre - Hvordan lage en perfekt eggerøre.
Her er oppskrift på hjemmelaget Rømmegrøt Hjemmelaget Rømmegrøt - Norsk tradisjonsmat
Spekemat er veldig godt og enkelt til både fest og hverdag.