Gladkokkens Waldorfsalat - En deilig fruktsalat med dressing
Min versjon av denne klassikeren!
Ingredienser
Waldorfsalat
- 1 stk fersk ananas
- 4 stk epler
- 0,5 boks stenfrie druer
- 3 stenger stangselleri
- 100 gram wahlnøtter
- Dressing (se oppskrift under)
Dressing
- 2 dl majones
- 2 dl creme fraiche
- 1 ss eplesidereddik
- 1 ts dijon sennep
- 1 ts sukker
- 1 knivspiss cayennepepper
- 1 ts sitronsaft
- salt og pepper
Waldorf salat er et veldig kjent tilbehør og har sin bakgrunn fra Astoria Waldorf hotel og den første versjonen sies og ha blitt laget på slutten av 1800 tallet. Hva som stemmer her vet jeg ikke, men den har vært populær i mange år og lages i mange versjoner. Opprinnelig lages waldorf med pisket kremfløte, men dette synes jeg ikke er så godt og har laget en litt friskere versjon som er veldig god. Her kommer min oppskrift grundig forklart med bilder.
Steg 1
Jeg starter med å lage dressingen. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og rør rundt. Smak til med salt og pepper.
Steg 2
Kutt nå opp resten av ingrediensene i ganske små terninger. Jeg synes et er viktig med litt mindre biter så hver skje du spiser inneholder litt flere smaker. Dette gir en bedre konsistens på retten til slutt.
Steg 3
Nå skal salaten blandes sammen. TIPS: spar litt av alle fruktene og nøtter så du kan pynte salaten til slutt. Bland sammen salaten i en egen bolle og ikke den du skal servere i. Bland sammen med dressingen og pass på at alle biter er dekket av den gode dressingen.
Steg 4
Hell nå Waldorfsalaten over i bollen du skal servere den i. Avslutt med å strø over litt av alle fruktene og nøtter over tilslutt. Dette gjør at salaten ser mer fristende ut, blir mer fargerik og du kan se de forskjellige smakene. Nå er det klart til å servere et deilig og klassisk tilbehør.