Hjemmelaget Rømmegrøt - Norsk tradisjonsmat

Toppet med smør, sukker og kanel

Ingredienser

porsjoner

Rømmegrøt

  • 6 dl ekte rømme
  • 2 dl hvetemel
  • 6 dl H-melk
  • 0,5 ts salt

Tilbehør

  • Sukker
  • kanel
  • smør
Ingredienser

Rømmegrøt har lange tradisjoner i Norge og ofte servert til høytider. Dette er en fet grøt som serveres med smør, sukker og kanel. Jeg synes det er godt å servere samtidig med spekemat. Det er helt unødvendig å kjøpe dette som ferdigprodukt i butikken og hjemmelaget smaker alltid best. Her kommer oppskrift på tradisjonell Rømmegrøt.

Rommegrot

Steg 1

Finn frem en solid kjele eller panne og tilsett rømmen. Sett på medium+ varme og finn frem en slikkepott eller teskje. Rør jevnlig og la rømmen koke i ca 5 minutter. Ta kjelen av varmen og sikt inn halvparten av hvetemelet. Rør godt rundt.

Rommegrot 2

Steg 2

La rømmen koke i noen minutter mens du rører jevnlig helt til rømmen "sprekker" og smøret pipler frem. Fjern litt av smøret med en skje og legg i en bolle til serveringen etterpå. Jeg velger å ikke fjerne for mye av smøret.

Steg 3

Sikt i resten av melet og bland godt sammen. Spe på med melk litt og litt. Rør melken helt inn før du tilsetter mer. Når du har tilsatt all melken lar du den småkoke på lav varme i ca 5 minutter. Grøten vil tykne litt ekstra når den kjøles ned. Hvis du skal servere senere er det et godt tips og legge grøten flat i kjelen og helle over litt melk. Dette forhindrer at det blir "skorpe" på toppen og du kan bare røre inn melken når du varmen opp grøten. Smak til med litt salt og nå er retten klar for servering.

Rommegrot 3

Steg 4

Rømmegrøt serveres vanligvis med kanel, sukker og smør. Jeg synes alltid det er godt med et glass rødsaft, men om det er tradisjon vet jeg ikke. Bruk gjerne opp smøret du fikk når du kokte grøten i starten. Lykke til.

Rommegrot 4