Stekt ris er veldig godt, sunt og ypperlig for en rask middag. Neste gang du skal ha ris til middagen lager du litt ekstra og legger det du ikke brukte i kjøleskapet. Da kan du lage denne middagen på noen få minutter.
Ingredienser
- Resteris
- 3 stk egg
- valgfritt kjøtt
- grønnsaker av eget ønske/rester
- krydder av eget ønske
- 2 ss soyasus
- 2 ss oystersaus
- 1 ss fishsauce
Det er ikke noe fasit på hvilken type kjøtt og grønnsaker du skal bruke, men hemmeligheten ligger i sausen og eggene. Husker du denne oppskriften har du en deilig, enkel og næringsrik middag. Denne retten er veldig barnevennlig og super som nistemat også.
Steg 1
Det fine med denne retten at du gjerne kan bytte ut grønnsakene og proteinene. På den måten er retten perfekt for å få brukt opp rester. Start med å finne frem en stekepannne/wok og tilsett litt olje. Steke så kyllingen. Når kyllingen er klar tilsetter du sausen og koker noen minutter.

Steg 2
Hell deretter i risen og grønnsakene og bland godt sammen.

Steg 3
Hell i eggene, rør godt rundt og server med en gang. En veldig god rett som er rask å lage og passer perfekt på hverdager.
