Dagens frokost var i følge min sønn helt magisk! Arme riddere er en klassiker som jeg tror de fleste har lært å lage en eller annen gang. Jeg tror jeg ikke har spist dette siden jeg gikk på skolen, men det blir garantert ikke lenge til neste gang.
Ingredienser
- 6 stk tykke loffskiver
- 4 stk egg
- 3 dl melk
- 2 ss sukker
- 1 ts kanel
- 0,5 ts kardemomme
- smør til steking
- bringebærsyltetøy
- ferske bringebær
- melis til å strø over
Når du først skal lage denne retten, så hold grovbrød og olivenolje langt unna. Her skal det brukes loff og det er viktig å steke i ordentlig smør. Det gir en utrolig god skorpe og saftige brød. Server sammen med litt friske bær og syltetøy. Her er min oppskrift.
Steg 1
Start med å finne frem en bolle og tilsett egg, melk og krydder. Bland godt sammen.
Steg 2
Skjær opp loffen i 6 litt tykke skiver. Legg brødet i eggeblandingen og la væsken trekke seg inn i brødet. Snu brødet rundt . Dette gjør du med alle skivene.
Steg 3
Finn frem en stekepanne og sett på litt over medium varme. Tilsett smør og vent til smøret begynner å bli brunt før du legger de væte brødskivene i panna. Stek 3-4 minutter på hver side til brødet har fått en gylden og fin farge på begge sider.
Jeg synes det ser best ut og dele hver skive i to. Legg på et brett og strø på litt melis. Legg på ferske bær og en skål med syltetøy. Nå kan du nyte en deilig frokost! Lykke til og kos deg.