![](https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-12.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=0a8df95e4194897472962d47e193b899 700w, https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-12.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=c50d452c2fa9243e6735ed3f10e46048 800w, https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-12.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=90f33c7a67e04cb6c7da2d1131c88a59 900w, https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-12.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=d97fcf9c3c20e7d432a3836718c882ea 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-12.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=5a5251e27e6b19a21e678801084c5925 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-12.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=a3fb095e940f840c2cc0973b58a81c83 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-12.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=88f4ae2f193fbe6f9d4706e908865c63 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-12.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=7f4c6a5aa83ecc5f5e91241bb0a548b5 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-12.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=8e138c1856f05c0da0b19a15e626535b 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-12.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=1cb6810f8f2953f15293afa215dee12e 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-12.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=11b916d390ebc9695894858232a5896b 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-12.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=b20976e7bcfea350dcbe3b150af545f8 1800w)
Burrito med kylling og havreris - Perfekt til middag og lunsj
Jeg elsker en god burrito!
Ingredienser
Burritoris med Havreris
- 4,5 dl Willja Havreris
- 7 dl kyllingkraft
- 0,5 stk sitron
- 3 ss finhakket bladpersille
- 1 ss smør
Grønnsaksblanding
- 1 stk løk
- 1 stk paprika
- 2 stk jalapeno
Kylling og marinade.
- 3 stk kyllingfilet
- 1 ss nøytral olje
- 2 ts siracha chilisaus
- 1 ts salt
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ts paprika
- 1 ts pepper
Tilbehør
- 8 skiver bacon
- 1 dl chilimajones
- 6 store tortilla lefser
- 100 gram revet ost
- 100 gram guacamole (valgfritt)
En burrito kan fylles med de smakene du selv elsker og her har jeg laget en kombinasjon som er utrolig god! Jeg har brukt Wilja Havreris en del det siste og jeg har blitt veldig glad i dette produktet. Det trekker godt til seg smaken du koker den i og har en god konsistens. Så når jeg skulle lage burrito denne gangen lagde jeg en deilig Burritoris med Havreris.
![Burrito Havreris](https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=55f7e79d85fbe1ab01dacba5fa335d98)
Steg 1
Start med å blande sammen ingrediensene til marinaden og kutt kyllingen opp i strimler. Legg kyllingen i marinaden og bland godt sammen. La stå minimum 20 minutter, men gjerne noen timer.
![Burrito Havreris 3](https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bcbfcd91ed0f70d29ff03c0af72547a2)
Steg 2
Kutt opp løk, paprika og jalapeños i strimler og finn frem en stekepanne. Jeg steker baconet først i denne panna. Legger de over på papir og steker grønnsakene i samme panne etterpå.
![Burrito Havreris 4](https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3559961c4231b42193aa5db37cac3cf1)
Steg 3
Mål opp havreris og legg i en kjele. Hell over riktig mengde kyllingkraft. Du kan også bruke buljongterning eller fond. La koke i 11-13 minutter uten lokk. Væsken forsvinner nesten helt når det nærmer seg slutten av koketiden. Smak at konsistensen er god og skru av varmen. Tilsett sitronsaft, persille og smør og rør godt rundt.
![Burrito Havreris 5](https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e574ae347b38ac23a671b9afc8081249)
![Burrito Havreris 6](https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c0702fb6a56adf121d9416379468258a)
Steg 4
Stek kyllingen ferdig i en panne og jeg pleier å varme tortilla lefsene på toppen av kyllingen i stedet for å varme dem i ovnen. Gjør i stand de andre tilbehørene du ønsker å ha i din burrito og du er klar for å lage dem ferdig.
![Burrito Havreris 7](https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=69b7efe5df1f4d768ad14a74ce55b0d5)
Steg 5
Legg først ned en stor tortillalefse og start med burritorisen. Legg alle ingredienser på den ene halvparten av lefsen. Legg så på kylling, bacon, grønnsaker, dressing og ost. Brett sammen til en stor sylinder. Rull nå denne sylinderen inn i alufolie. Før servering skjærer du burritoen i to på midten og serverer. Jeg liker å servere med litt nachochips, dipp og ekstra lime. Jeg har laget en video som viser hele prosessen og den kan du se her.
![Burrito Havreris 11](https://gladkokken.imgix.net/Burrito-Havreris-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=11d6d8f452d4406596c91cbde216d76a)