![](https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=fc985ec38b86618f4e60496f7b93c572 700w, https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=588f057909eef8d8be7c555425239c87 800w, https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=5eaf4e1606eb182475f44866e9b7f275 900w, https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=7b0baf526a7c8ee809ad6e0eb99767de 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=693a724ff6540990c360a469f4aac928 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=3fdc077e3aa2982d22941876c9160ce0 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b4e302a3e6223ffc73be15822221d279 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=4ecac8e99865b2309607744b513ffd7e 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=68fa66ec6b0fd4289b952733a7c2f716 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=724f80000776063b9af5b35f7fb2dd3a 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=137d71cdaeccb9504f6aa6e5fd56342b 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=4a698eaf80624bfd3e7312544fd30999 1800w)
Brytebrød med havre - Enkel oppskrift med fantastisk resultat.
Jeg har blitt mer og mer glad i å bake. Det er ikke mange ting som gir en bedre start på dagen enn lukten av gjærbakst i ovnen. Dette brytetbrødet med havre er enkelt og lage og smaker fantastisk. Oppskriften har masse bilder som forklaring så det blir lettest mulig for deg å lage denne. Dette er ikke vanskelig og resultatet er til å bli stolt av!
Ingredienser
- 600 gram hvetemel
- 80 gram havregryn
- 2 ts maldonsalt
- 2 ts sukker
- 0,5 pk tørrgjær
- 2 dl vann
- 3 dl melk
- 100 gram smør
- 1 stk egg til pensling
Steg 1
Start med å blande alt det tørre sammen i bakebollen. La maskinen gå noen sekunder før du tilsetter væske så det tørre får blandet seg godt. Bland sammen 2 dl rykende varmt vann og 3 dl kaldt melk fra kjøleskapet. Da blir temperaturen i overkant av 20 grader og helt perfekt. Hell blandingen over det tørre mens maskinen fortsatt går. La deigen stå å elte seg (bruk eltekrok) i ca 10 minutter på rolig til medium hastighet. Dette gjør at glutenet i melet for jobbe skikkelig før du tilsetter smøret. Del opp 100 gram smør i terninger.
![Brytebrod Med Havre 10](https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-med-havre-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7c6d3796fbdcb2d2b98843896b207182)
Steg 2
Tilsett en etter en i bakebollen og du vil se at deigen "spiser" opp smøret. La elte seg i 5-7 minutter til.
![Brytebrod Med Havre 9](https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-med-havre-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3f044e3fda1910e8f2b4bebfb6ad01c3)
![Brytebrod Med Havre 8](https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-med-havre-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=03cb1beee547daf7eaa83e19039dfc25)
Steg 3
Hvis deigen er litt for klissete justerer du med litt mer mel. Det skal være en løs og smidig deig. Når den akkurat slipper kanten av bakebollen er den perfekt.
![Brytebrod Med Havre 7](https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-med-havre-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=da38441ac21a0cc0c27f1c08cbf7c5dd)
Steg 4
Skru av kjøkkenmaskinen og la deigen heve i bollen i 1 time. Det beste heveresultatet får du hvis du tar plastfolie over bollen, et klede og lar den stå på et lunt sted.
![Brytebrod Med Havre 6](https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-med-havre-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=912f0d27f821ebfedd3036e4d4b70df6)
Steg 5
Finn frem en form du ønsker å steke brytebrødet i. Jeg har noen runde former på 32 cm med lav kant som jeg synes fungerer veldig bra. Du kan også bruke langpanne eller andre type former. Husk å smøre formen med nøytral olje. Del opp deigen i 18 ganske like biter, trill runde og plasser i formen.
![Brytebrod Med Havre 5](https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-med-havre-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5db20b9697df00519941ae93ac25a2ba)
Steg 6
La det være litt avstand mellom bollene.
![Brytebrod Med Havre 4](https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-med-havre-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7acd59c64a801f5f092815ba97c8a324)
Steg 7
Deigen skal fortsatt heve en gang til. Jeg bruker hevefunksjonen i Siemens ovnen min. Da tar heve prosessen 20 minutter. Dette gjør jobben utrolig lett og tar kortere tid. Alternativt dekker du bollene med plast igjen og lar heve i 45 minutter.
![Brytebrod Med Havre 3](https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-med-havre-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=94ba2ae46e0e61ca57dd145f1aaad326)
Steg 8
Varm opp ovnen på 210 grader over og undervarme. Hvis du har dampovn skrur du på middel damp. Hvis du ikke har damp sett en bolle med varmt vann nederst i ovnen. Dette gir litt av det samme resultatet. Brødet blir nemlig bedre når du bruker damp. Da tar det lenger tid før skorpen begynner å danne seg og brytebrødet får hevet seg bedre i ovnen.
![Brytebrod Med Havre 2](https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-med-havre-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2204b08608f62966999bbda526acc89e)
Steg 9
Pensle bollene/rundstykkene med et vispet egg og strø over litt mer havre og sesamfrø. Stek i 20-22 minutter litt avhengig av ovnen til de har fått en gylden og fin farge. La hvile i formen i 5 minutter før du legger den over på en rist. Dette brytebrødet nytes best ferskt, men det fungerer også å fryse ned brødet og spise ved en senere anledning. Kos deg med et deilig brytebrød.
![Brytebrod M Havre 1](https://gladkokken.imgix.net/Brytebrod-m-havre-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=de8057b8db537fdd772ed1d9d38e1fe6)